2018. december 13. Luca, Otília
A nyár első Termelői Napja! – Ugye önök is ott voltak? (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. június 17. 15:26
|
frissítve: 2018. június 19. 14:43
Napfényes reggelre ébredt június 17-én a város népe, ez pedig még egy indok volt, hogy nyakukba vegyék az Erzsébet teret és egész délelőtt válogassanak a különleges fűszerekből, sajtokból, mézekből, és akár még kvízjátékokban is részt vehettek. Hiszen tudják, ha a hónap harmadik vasárnapja – akkor Termelői Nap!

Nap mint nap névre keresztelve rendezték meg vasárnap a Termelői Napot Miskolcon. Az Erzsébet térre ismét kivonultak az ínycsiklandó termékeket kínáló termelők. Ha nekiindulva még nem tudtuk, mi legyen az ebéd, ide érkezve ez is megoldódott: megannyi fűszer, hús és tejtermék, méz, sütemény, zöldség várta a miskolciakat.

A divat szerelmesei sem csüggedhettek, hiszen Trunkos Krisztina ismét varázslatos kínálattal jelentkezett: kávékapszulából készült ékszerei között a legkülönfélébb variációkat találtunk, de egyedi könyvjelzőket, és egy újdonságot, kreatív ajtódíszek színes változatait is megcsodálhattuk.

termeloi_nap_20180617_bl_017_web.jpg

Könnyed nyári dallamokat játszott a Miskolci Erkel Ferenc Rézfúvós Quintett, az „Apahajóra” a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetével lehetett felszállni, ahol kiderült, mit tudnak a gyerekek az édesapákról, és mit kedvelnek bennük. Méréseket és érdekes tudományos kísérleteket kínált a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar MAKadémiája. Nap-Hold pörgettyűt, napraforgó virágot készíthettek az ERKE Közhasznú Egyesület kézműves játszóházban. A „Nap-tárban”pedig a termelői nap legemlékezetesebb pillanatait lehetett megcsodálni.

A különleges napon a szervezők „vitorlát is bontottak”: a legnépszerűbb kétszemélyes vitorlás hajó volt megtekinthető a helyszínen, amelyet a július 6-a és július 8-a között megrendezendő Expert-fps Vitorlás Kupán ki is lehet majd próbálni.

termeloi_nap_20180617_bl_006_web.jpg

A Drót Bisztró kivételes ajánlata a termelői napra pedig a követező volt: tepertős pogácsa bőrös malaccsászárral, lilahagyma lekvárral, bazsalikomos paradicsomraguval, valamint sajtos pogácsa bazsalikomos csirkemell filével, zöldségekkel és házi remulád mártással és egy pohár fröccsel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat