2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Nyolcszáz néző (!) előtt nyerték meg az első felkészülési mérkőzést a Macik
dvtk.eu
|
2017. augusztus 11. 09:35
|
frissítve: 2017. augusztus 14. 18:37
Öt hónap után újra jégre lépett a DVTK Jegesmedvék háromszoros bajnok jégkorongcsapata. A piros-fehérek első nyári felkészülési mérkőzésükön a Dukla Michalovce együttesét fogadták a Miskolci Jégcsarnokban csütörtökön este.

A kinti nagy melegnek köszönhetően sűrű pára közepette kezdte meg első felkészülési mérkőzésének első harmadát a DVTK Jegesmedvék – olvasható a klub hivatalos honlapján megjelent tudósításban. Az első harmad elején sikerült a hazai csapatnak magához ragadni a kezdeményezést, kevesebb, mint egy percet kellett várni az első villanásra, az újonnan igazolt Ned Lukacevic lövését védte a vendégek kapusa. Magosi és Ritó kimaradt helyzete után Lukacevic passzát a szintén újonnan érkezett Vas János helyezte a vendégek kapujába.

A második harmad lassabb ritmusban indult. A hazai helyzetek mellett itt már aktívabb volt a vendégcsapat, így Adorján sem maradt tétlenül, de az ellenfélnek ebben a játékrészben sem sikerült betalálni. A 35-ik percben Magosi passzából Miskolczi talált a vendégek kapujába, tovább növelve a hazai előnyt.

A harmadik játékrészt is erősen kezdte a hazai csapat, a kezdeti lendületet Roman Dzúr törte meg, aki a 42.-ik percben jutatta a korongot a hazai kapuba, ám nem kellett sokáig várni a válaszra, Vas gólpasszából Lukacevic lőtte a korongot a Dukla hálójába, visszaállítva a kétgólos vezetést. A harmad végén először Favarinnak, majd Borovnak sikerült bevennie a hazai kaput.

A hosszabbítás nem hozott gól, a büntetőpárbajt 4-3-ra sikerült megnyernie a Maciknak, így sikerrel zárták első felkészülési mérkőzésüket.

dvtk_jegesmedvek_michalovce_170810.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Eredmény:

DVTK Jegesmedvék – Dukla Michalovce 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0 bünt.)
Miskolc, Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Rudolf Lauff, Herczeg Levente, Korba Martin

DVTK Jegesmedvék: Gőz, Rusk, Rantanen, Köllő, Galanisz, Lukacevic, Kulmala, Szopos, Pavuk, Bernáth, Karda, Laczkó, Láda, Ritó, Tóth, Albert, Vas, Leppanen, Vojtkó, Miskoczi, Magosi, Kiss, Adorján

Dukla Michalovce: Dzúr, Favarin, Boron, Valecko, Veres, Oravec, Balko, Banovsky, Lesniak, Dolgos, Cvengros, Toma, Gaspar, Linet, Durac, Pajpach, Brezniak, Jasso, Kolba, Fajciak, Hariak

Jegyzőkönyv:
1. harmad (1-0) 14' Vas
2. harmad (1-0) 35' Miskolczi
3. harmad (1-3) 42' Gaspar, 42' Lukacevic, 47' Oravec, 54' Banovsky
hosszabbítás (0-0)
büntetőpárbaj (4-3)

Mikael Tisell a mérkőzést követően úgy értékelte a látottakat, hogy „az első két harmadban nagyon együtt volt a csapat, sok jó helyzetünk volt, többször is betalálhattunk volna”.

– A harmadik játékrészt elég rosszul kezdtük, ki is egyenlített az ellenfél. De a jégkorong ilyen, soha nem szabad lazítanunk. Egy pár szerencsétlen lepattanó a saját harmadunkban, és meg is van a kapott gól. Három a háromban is sikerült jó helyzeteket kialakítani, és láttunk szép büntetőket is. Összességében elégedett vagyok a csapattal, van még hova fejlődnünk, de biztos vagyok benne, hogy ezek a srácok képesek rá – húzta alá a vezetőedző.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat