2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Nyomortelep-felszámolás: újabb 12 ingatlant bontanak el (Videóval)
minap.hu
|
2017. augusztus 22. 15:53
|
frissítve: 2017. augusztus 24. 09:20
A Bábonyibércen folytatódik a nyomortelep-felszámolás: a héten összesen 12 önkormányzati tulajdonban lévő, romos ingatlant bontanak itt el.

telep_bontas_170822ml_10.jpg

Mint ismeretes, az önkormányzat több, mint három éve döntött úgy, hogy megszünteti szegregátumokat. Hubay György, a városi Rendészeti Bizottság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján kiemelte: a nyomortelepek felszámolása közegészségügyi, közbiztonsági és gyermekegészségügyi szempontból is fontos volt. Számos ilyen probléma merült fel, gyorsan kellett lépni.

telep_bontas_170822ml_1.jpg

Az elmúlt években lepusztult, romos ingatlanok tűntek el az Álmos utcából, Martin-kertvárosból, a Béketelepről, a Hideg sorról és a Számozott utcákból is. Hubay György elmondta, a támadások ellenére folytatják a nyomortelepek felszámolását, az elmúlt időszak eseményei visszaigazolták, hogy jó úton járnak.

A Bábonyibércen a hétfőn kezdődött a romos ingatlanok elbontása, kedden már a harmadiknál tartottak.  A hétvégéig összesen 12 emberi lakhatásra alkalmatlan épületet számolnak fel itt.

telep_bontas_170822ml_6.jpg

Soós Attila helyi fideszes frakcióvezető korábban arról szólt: a nyomortelep-felszámolási programot széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. - 35 ezer miskolci polgár mondott ki, és támogatott aláírásával egy olyan fontos, és kötelező érvényű társadalmi döntést, amelyet azt gondoljuk, minden tisztességes pártnak illik tiszteletben tartania – hangoztatta a politikus, hozzátéve: Miskolcon mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Nincs ingyen lakás, csakis azok juthatnak ingatlanhoz, akik tisztességesen fizetik a költségeket.

telep_bontas_170822ml_9.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat