2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Ő az a ma­gyar szer­tor­nász, aki meg­nyerte az angol Ninja War­ri­ort
ripost.hu
|
2017. november 27. 10:54
|
frissítve: 2017. november 29. 12:33
Tíz éve él Ang­li­á­ban Ur­szuly János, aki a kez­de­tek­től nézte az ame­ri­kai ver­se­nye­ket, a brit műsorban ő lett a széria legjobbja.

Ötéves korától szertornázik, később bekerült egy akrobatacirkuszba, és úgy érezte, azokon az akadályokon ő is végig tudna menni. Így jelentkezett is az angol Ninja Warrior első szériájába, ott második lett.

A Mokka című műsorban elmondta: az első évadban a második helyig jutott, majd a harmadik évadban visszatért, és győzni tudott 2017 februárjában.

magyar_ninja_angliaban2_1.jpg

Fotó: Sulyok László

„Tudtam, hogy a szertornász- és akrobatamúltam sokat jelent majd, mert nagyon hajlékony vagyok és nagyon erős a fogásom – mesélte az éppen hazalátogató Urszuly János. – De azért jártam falmászó termekbe, és az is segített, mert nem elég a tartás, az ujjaknak is erősnek kell lenniük. Nagyon bennem volt, hogy én lehetek a hetedik Ninja, de végül „csak” megnyertem a versenyt, az utolsó két akadály hiányzott a Ninjasághoz. Ugyanakkor nem adom fel, büszke vagyok így is a teljesítményemre. És jövőre indulok a magyar és az angol versenyen is. Már rutinos vagyok, hátha végre sikerül! Jó lenne, ha lenne végre egy magyar Ninja!”

magyar_ninja_angliaban.jpg

Fotó: Sulyok László
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat