2019. február 18. Bernadett
Idén ők a legjobbak – kiosztották a Prima Díjakat
minap.hu
|
2017. november 03. 12:55
|
frissítve: 2017. november 08. 12:39
A Vállalkozók Országos Szövetsége B.-A.-Z. Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima Díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A kategóriák győztesei a díjakat egy gála keretében vehették át szombat este a Miskolci Nemzeti Színházban.

A megyei Prima Díj várományosai három kategóriában indultak és minden kategóriában három-három jelölt versengett a legjobbnak járó kitüntetésért.

prima2017-dij_171104_vcs_04.jpg

Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, fontosnak tartják, hogy a vállalkozók ne csak a munkájukkal foglalkozzanak, hanem törődjenek a kulturális, tudományos, oktatási és sportélettel is. Ismertette, a nyertesek nettó 1 millió forintot kapnak, továbbá Mancs, az életmentő kutya szobrát és a tappancs alakú kitűzőjét, amit ifj. Vajda Attila jóvoltából a Remek-Mű-Hely Kft. biztosított a nyerteseknek.

A Magyar Irodalom kategóriájában a MŰÚT folyóiratnak ítélték a legjobbnak járó díjat. A korábbi miskolci folyóiratok (Napjaink, Holnap) hagyományait folytató, irodalmi, művészeti és kritikai lapot Zemlényi Attila főszerkesztő vezeti, a díjat ő vette át szombat este.

prima2017-dij_171104_vcs_23.jpg

Beszédében úgy fogalmazott: rendkívüli öröm számomra, hogy bárhol veszi valaki kézbe a MŰÚT egyik számát, annak mindig Miskolc, és a mi munkánk fog eszébe jutni.

A Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában a legjobbnak járó díját Chavvakula Lourduraju nyerte el, aki megköszönte szüleinek, Istennek és a rendtestvéreknek a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai iránti őszinte szolgálata miatt Teréz anyát tekinti példaképnek, az ő példáját szeretné követni.

prima2017-dij_171104_vcs_30.jpg

Chavvakula Lourduraju szerzetes

Az indiai származású Lourduraju atya tizenkét éve szolgál Köröm-Girincs plébánián, mint a cigány misszió felelőse. Cigányok között végez olyan eredményes munkát, amit csak nekik teljesen elkötelezett, köztük élő, karizmatikus személy tud végezni.

Végül pedig a Magyar Sport kategória jelöltjei közül hirdették ki nyertesként Rakusz Évát.

prima2017-dij_171104_vcs_42.jpg

Rakusz Éva kajakedző

Rakusz Éva olimpiai ezüstérmes kajakozó, háromszoros világbajnok, többszörös Európa-bajnok. Jelenleg Tiszaújvárosban sikeres kajakedző. Évek óta indul és nyer a masters magyar bajnokságokon, vb-ken. Beszédében megköszönte edzőinek és mesteredzőjének a támogatást, és édesanyjának is, aki ugyan már nincs velünk, de ahogy fogalmazott, biztosan nagyon büszke lenne rá.

A közönségdíjat idén Csorba Piroska kapta.

prima2017-dij_171104_vcs_47.jpg

Csorba Piroska író, költő

Csorba Piroska mindhárom műnemben (líra, epika dráma) alkot: színdarabtól a bábjátékig, lírai költeményektől a gyemekversekig, novelláktól a mesékig, stílusgyakorlatoktól az esszéig. Lírai mondanivalóját klasszikus műformákban és műfajokban épp úgy megjeleníti, mint szabadversekben. Díjai: MSZOSZ Művészeti-kulturális díj (1992), Apáczai Csere János díj (1994), Szabó Lőrinc-díj (2002).

Az év követeléskezelő vállalkozása: Expert társaságok – Hajdú László igazgatósági elnök
Az év telekommunikációs vállalkozása: Telvill Kft. – Benke István ügyvezető
Az év mezőgazdasági vállalkozása: Gyümölcsért Kft. – Kiss Gábor ügyvezető
Az év HR ügyviteli és HR tanácsadói vállalkozása: Alfa-Human Kft. – Szabó Béla ügyvezető
Az év iskolaszövetkezete: Diák-Meló Miskolc Iskolaszövetkezet – Barkai Gábor elnök
Az év acélgyártó vállalkozása: Ózdi Acélművek Kft. – Max Aicher ügyvezető
Az év vendéglátó vállalkozása: Ignácz és Társa Idegenforgalmi Bt. – Ignácz András ügyvezető

Az országos év vállalkozója:

Az év autókereskedő vállalkozása: Miskolc Autóház Kft. – Sándor Attila ügyvezető
Az év műanyag-feldolgozó vállalkozása: Tisza Automotive Kft. – Gömöri Róbert és Holló László ügyvezetők.

Nem

Olvasnivaló