2019. február 22. Gerzson
"Olyan társadalmat szeretnénk, ahol az ember a fontos, nem a pénz"
minap.hu
|
2018. március 21. 18:12
|
frissítve: 2018. március 22. 20:45
Az Újgyőri főtéren található Munkástrón című szobor előtt tartott megemlékezést szerdán délután a Munkáspárt miskolci szervezete. Fülöp József Istvánné, a miskolci szervezet elnöke, képviselőjelöltje a rendezvényen pártjuk választási programjáról is tájékoztatott.

munkaspart_180321ml_3.jpg

A Tanácsköztársaság 60. évfordulójára készült Munkástrón című szobornál emlékeztek 1919. március 21-re a Munkáspárt miskolci tagjai. Fülöp József Istvánné úgy fogalmazott, 1919 márciusában hazánk a nemzetközi szocialista forradalom élvonalába került. – Igaz, csak 133 napra, de Magyarország történetében először megvalósult a néphatalom, a proletárdiktatúra. Saját hazájában, Csák Máté földjén gazda lett a nép – emelte ki.

A képviselőjelölt szerint fel kell ébreszteni a munkások és a dolgozók öntudatát. – Csak az a miénk, amit kiharcolunk magunknak – hangoztatta. – Olyan társadalmat akarunk, ahol valóban biztos a munka mindenki számára, ahol az ember a fontos és nem a pénz – hangoztatta.

munkaspart_180321ml_1.jpg

Fülöp József Istvánné a Munkáspárt programjából kiemelte a 200 ezer forint adómentes minimálbért, a milliárdosokra kivetett egyszeri 45 százalékos vagyonadót, a mindenki számára alanyi jogon biztosított lakhatási lehetőséget. Ugyancsak része a Munkáspárt programjának az ingyenes gyógyszer 65 év felett, a 100 ezer forintos  adómentes minimálnyugdíj, a mindenki számára biztosított, ingyenes internet-hozzáférés, a mélyszegénység felszámolása, a jövedelemarányos családi pótlék bevezetése, a magas színvonalú, ingyenes oktatás. Követelik továbbá, hogy ne telepítsenek migránsokat az országba, és hogy töröljék el a jelzáloghiteleket.

munkaspart_180321ml_9.jpg

A megemlékezés végén mécseseket helyeztek el a párt imiskolci képviselői a Munkástrón című szobor talapzatán.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat