2018. július 20. Illés
Miskolc
15°C / 24°C
Országos Haditorna Verseny Miskolcon
Miskolc TV
|
2017. október 11. 16:42
|
frissítve: 2017. október 13. 09:34
A város és a megye középiskolásainak részvételével Országos Haditorna Versenyt rendeztek az egykori salakmotor pályán. Tíz csapat fiataljai adtak számot fizikai felkészültségükről, rátermettségükről. Kézi gránátot dobtak, akadálypályát teljesítettek és lőttek is a diákok.

haditorna4.jpg

A város és a megye középiskolái közül tíz csapat, köztük az Avasi Gimnázium diákjai is részt vettek a megmérettetésen. A fiúkon kívül a lányok is bizonyíthatták rátermettségüket.

haditorna1.jpg

– A Magyar Honvédelmi Sportok Szövetsége újjáéled és ezen keresztül lehet azokat a sportokat gyakorolni majd, lövészet cselgáncs stb. amelyek a honvédelemhez, a haza védelméhez köthetők – mondta Demeter Ervin, kormánymegbízott. Ez egy jó kezdeményezés és fontos alapja lehet még ennek a tartalékos rendszernek amit elkezdett építeni a Magyar Honvédség.

haditorna3.jpg

– 2014 novembere óta folyamatosan minden év őszén megrendezzük a megyei fordulót – fogalmazott Mónus Gábor, beosztott tiszt, 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság –, aztán pedig áprilisban az országos döntőt ahova a megyei győztes csapatok jutnak be. A célja gyakorlatilag a versenynek az, hogy a sporton keresztül bemutassuk gyakorlatilag a katonai pályát a katonai lehetőségeket a diákoknak, katonás versenyben vesznek részt.

haditorna2.jpg

A versenyen mezőkövesdi középiskolások teljesítettek a legjobban, de mint elhangzott: nyertes mindenki, aki testközelből tapasztalhatta meg a katonai hívatás embert próbáló elvárásait.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat