2018. július 20. Illés
Miskolc
15°C / 24°C
Ötvennégy bor indult az idei miskolci bormustrán
minap.hu
|
2017. április 08. 16:52
|
frissítve: 2017. április 11. 21:19
Miskolc városa kétévente rendezi meg a Miskolc Város Bora borversenyét, ahol az északi borvidék legjobb borai versenyeznek egymással.

A miskolci borversenyre 54 bort neveztek idén. A versenyre csak olyan borral lehetett nevezni, melyek a boltok polcain is megtalálhatóak. A termelők Tokaj-Hegyaljáról, Bükkaljáról, Egerről, Mátraaljáról, tehát az északi borrégióból neveztek boraikkal.  A versenybe került borok mind aranyérmes borok, ezek közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobbat, ami két éven keresztül viselheti majd a "Miskolc Város Bora" címet.

- A szívvel lélekkel végzett munka mindig meghozza gyümölcsét - mondta el Pfliegler Péter alpolgármester a rendezvényen. Hozzátette, a város nemzetközi elismertségét az is befolyásolja, hogy a látogatások során milyen ajándékot adunk partnereinknek.  Kiemelte: eddig mindig megköszönték, amikor Miskolc Város Borát adtuk ajándékba, ez is azt bizonyítja, hogy eddig is a kiváló borokat sikerült kiválasztani.

A miskolci önkormányzat a térségben működő hegyközségi tanácsok, és a városban tevékenykedő, borkultúrával foglalkozó civil szervezetek közreműködésével idén már hatodik alkalommal rendezte meg a miskolci borversenyt. A megmérettetésre idén 25 bortermelő 54 borral nevezett, az Egri a Bükki és a Tokaji borvidékről. 23 fehérbor, 22 vörösbor valamint 9 tokaji borkülönlegesség versenyzett. Idén először helyi kézműves borászok is nevezhettek. A bírálat az európai szakmai normáknak megfelelő 100 pontos rendszer szerint történt.

A borverseny győztesei:

- fehérbor kategóriában, Kompa Pincészet, Cserépfalu, 2015 chardonnay, 94,28 pont,

- vörösbor kategóriában, Virág Tamás, Edelény, 2015 kékfrankos,89,10 pont,

- tokaji borkülönlegesség kategóriában, Áts Pincészet, Tarcal, 2015 furmint-sárgamuskoltály-hárslevelű cuvée 94,0 pont

- kézművesbor kategóriában, Balogh István Miskolc, Nagyszent Benedek-hegyi borász, 2016 zweigelt rosée 87,70 pont.

A nevezők a három Miskolc Város Bora 2017, és egy Miskolc Város Kézműves Bora 2017 kitüntető cím mellett, 21 arany, 23 ezüst, és 6 bronz minősítést szereztek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat