2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
A Paks ellen már berúgná a helyzeteit a DVTK
Tóth Milán
|
2017. szeptember 14. 16:41
|
frissítve: 2017. szeptember 16. 20:34
"Hat védő, bunkerfoci, rugdossuk a labdát" – adott tréfás választ Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója arra a kérdésre, mire lehet számítani csapatától a hétvégi, Paksi SE elleni bajnokin az NB I 9. fordulójában.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm2.jpg

Ugrai Roland és Bódog Tamás válaszoltak az újságírói kérdésekre. Fotók: Tóth Milán

A valóságban azonban a miskolciak komolyan veszik a Duna-partiakat. Habár a DVTK játszik hazai pályán – a Nagyerdei Stadionban –, Bódog Tamás szerint alaposan meg kell dolgozniuk a három pontért, amit egy héttel ezelőtt, ugyanezen a pályán a Debreceni VSC ellen nem jött össze. A hajdúságiak 3-1-re nyertek, így egy pontra megközelítették a diósgyőrieket, akik a vereség ellenére továbbra is előkelő helyen, a negyedik helyen állnak a tabellán.

– Nem mindig tudtunk eljutni az ellenfél kapujáig, csupán lehetőségeink voltak, de az igazi gólhelyzetekkel adósak maradtunk – emlékezett vissza a 8. fordulóban történtekre a szakmai igazgató. – Dolgoztunk a hiányosságaink pótlásán, az utolsó passzokon, a jobb döntéshozatalokon, hiszen ezekben kell élesebbnek lennünk. A mozgások, a beindulások megvoltak, nem is játszottunk rosszul. A játékosokban ott vannak a jó megoldások, de ez a Debrecen ellen nem ült, reméljük, hogy a Paks ellen más lesz az összkép.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm4.jpg

A piros-fehérek következő ellenfele, a Paks jelenleg a 10. helyen szerénykedik, de csak öt ponttal gyűjtött kevesebbet. A gólkülönbsége -4-es, és négy forduló óta nyeretlen – igaz, ez idő alatt a Ferencvárossal és a Budapest Honvéddal döntetlent játszott. Talán az ezen a két összecsapáson mutatott teljesítménye miatt sem írja le a paksiakat Ugrai Roland.

– Egyértelmű, győzni akarunk, még ha nem is lesz könnyű – szögezte le együttese szándékát a 24 éves támadó, aki az elmúlt fordulókban verekedte be magát a kezdőbe. – Érzem, van a játékomban veszély, de a gólok egyelőre nem jönnek akcióból: rossz megoldást hozok, véd a kapus, vagy a védőknek sikerül szerelniük. Azon dolgozom, hogy a megindulásaimból több helyzetet alakítsunk ki, gólokat szerezzek. Az utolsó labdaérintéseken igyekszünk sokat csiszolni, és talán csak koncentráltabbaknak kell lennünk ezekben a helyzetekben.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm6.jpg

A futballistához hasonlóan Bódog sem bízta el magát, de úgy érzi, jó úton járnak. Segítségére lehet az a tény is, hogy minden játékosa egészséges, csupán az eltiltott Szarka Ákosra nem számíthat.

– Feldolgoztuk a vereséget, mindenki tökéletes állapotban van, nyerni kell a hétvégén – foglalta össze a lényeget a 46 éves szakember. – Nem becsüljük le a Paksot, legutóbb támadó felfogásban játszottak, akár nyerhettek is volna a Honvéd ellen. Attól, hogy a tabellán hátul állnak, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy jól felkészített ellenfelet fogadunk. Tudatosítottam a játékosokban, ez nem egy lefutott meccs, tisztában vannak azzal, mi vár rájuk.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm5.jpg

Papíron jövő hét szerdán játszana a DVTK Veszprémben Magyar Kupa-meccset, de a klub kérvényezte a Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ) a keddi játéknapot. A 10. fordulóban majd a Ferencváros vendége lesz a Diósgyőr, a fővárosiak kedden kupáznak, néhány kilométerre stadionjuktól, Dunaharasztiban.

A Paks elleni, szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést a miskolci drukkerek a Szinva terasz óriás LED-kivetítőjén is megtekinthetik élőben.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat