2019. február 22. Gerzson
Pálinkák versenyeztek Ongán – soha ennyi mintával nem neveztek még hazánkban
MTI
|
2016. január 22. 08:43
|
frissítve: 2016. január 22. 17:29
Száraz próbát is tartottak kuriózumként a hetedik alkalommal megrendezett ongai pálinkaversenyen. A legjobb italok készítői ma vehetik át jutalmukat. A Quintessence Pálinkaverseny fővédnökségét ezúttal Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalta fel – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett, hetedik alkalommal megrendezett pálinkaversenyre rekordszámú nevezés érkezett, Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1132 mintával.

A pálinkákat, párlatokat magyar, osztrák és román szakértők bírálták el, újdonság volt az úgynevezett „száraz próba”, a kiürült pohár vizsgálata, amely eddig még sehol nem volt része a bírálatoknak. Ez is azt a célt szolgálta, hogy minél többféle szempont vizsgálata alapján, a lehető legtöbb szűrőn megtalálva dőljenek el a helyezések.

palinkamustra_ill.jpg

A zsűri döntése alapján arany oklevelet 125, ezüst oklevelet 276, míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat kapott, míg 45 pálinkát nagyaranyéremmel díjaztak.

A nagyaranyérmes pálinkák közül a társadalmi zsűri tagjai pénteken este választják ki a közönségdíjas pálinkát, Kövér László a pálinkaverseny fővédnöke megnyitóját követően.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat