2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Petákok, ügyességi feladatok és kézzel készített portékák – Lurkó-vásár az Avason
minap.hu/Miskolc TV
|
2018. április 20. 14:28
|
frissítve: 2018. április 22. 17:43
Ismét Lurkó-vásárt rendeztek az Avastetői Óvodában. A közel 20 éves hagyománnyal rendelkező programot azzal a céllal hozták létre, hogy időben felhívják a gyermekek figyelmét a pénz értékére, valamint arra, hogy ha valamit el akarunk érni, azért meg kell dolgozni. A lurkók ügyességi feladatok teljesítéséért úgynevezett petákokat kaptak, melyeket a vásárban költhettek el.

lurkvasar2.jpg

A kézzel készített portékák megvásárlásához nem pénzre, hanem "petákokra" volt szükség, melyeket az ovisok különböző ügyességi versenyekért cserébe kaptak. A vásár kínálatát évről évre bővítik a szervezők, melyeket a szülők és az óvónők saját kezűleg készítettek el idén is. A szervezők bíznak benne, hogy a vásár tanulságokkal szolgál, s egyúttal jó szórakozást is kínál a gyerekeknek.

lurkvasa8.jpg

Törökné Gombos Erika, az Avastetői Óvoda vezető-helyettese úgy fogalmazott, a vásári forgatagnak köszönhetően, nemcsak a mindennapokból ismert új, modern dolgokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, hanem a magyar hagyományokkal is.

lurkvasa7.jpg

Czecze János fia is az Avastetői Óvodába jár, középső csoportos. – Mi is készültünk ajándékokkal – mondta. – Mi is és a gyerekek is nagyon szeretik a rendezvényt, aminek kifejezetten örülök, mert én is hagyománytisztelő ember vagyok – fogalmazott és hozzátette: az állandóság, a rendszeresség nekem is fontos, erre neveljük mi is a gyereket.

lurkvasa4.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat