2018. december 19. Viola
Pincehűs borok, falatkák és kultúra lesz az Avasi Borangoláson
Miskolc TV
|
2015. április 25. 14:39
|
frissítve: 2015. április 27. 13:37
Avasi Borangolásra várják újra a borbarátokat. A Kisavason huszonöt patinás pincéjébe látogathatnak be a résztvevők. Itt harminc ismert magyar borászattal találkozhatnak. A programokhoz kapcsolódik a II. Városházi Borszalon, ahol bükkvidéki borok lesznek a főszerepben.

Aki tavaly lemaradt, idén bepótolhatja az avasi bortúrát. Május 8-án és 9-én negyedik alkalommal rendezik meg az Avasi Borangolást.

borangolas2_140510ml_09.jpg

– Különleges a helyszín – vélte Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Borbarátok Társaságának elnöke. – Más városokban ha van egy borfesztivál, akkor bódékban látjuk a borászokat, onnan árulják a boraikat. Itt viszont az autentikus, több százéves  pincesoron lehet a helyi illetve a meghívott borászok borait megkóstolni.

A programot zenével teszik hangulatosabbá, és térképet adnak mindenki kezébe, hogy egyénileg felkereshessék a pincéket. A Borangoláson idén harminc ismert magyar borászattal találkozhatunk, huszonöt patinás pince nyitja meg kapuit. A túrában megfáradt borozók természetesen nem maradnak finom falatok nélkül, a talpalávalót pedig tizenkét zenekar húzza majd.

borangolas2_140510ml_30.jpg

– Péntek lesz a szakmai nap – árulta el Némedi Varga Zoltán. – Egy szakmai konferenciával készülünk, ahol meghívott előadók próbálnak segíteni, és egy kicsit támpontot nyújtani, hogy az avassal illetve az avasi pincesorral mit kezdhet a város, mit kezdhetnek a tulajdonosok, tehát milyen jövőképe lehet az avasi pincesornak.

A pénteki programok része a II. Városházi Borszalon, ahol a bükkvidék borászai mutatkoznak be. A IV. Avasi Borangolás pedig szombat délelőtt várja nyitott pincékkel a borbarátokat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat