2018. június 25. Vilmos
Miskolc
8°C / 18°C
Placebo: Az orosz turné - nyers erő, alternatív kultúra a CineFesten
minap.hu
|
2017. szeptember 12. 22:08
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 09:49
A CineFest vendége volt Charlie Targett-Adams, a többszörösen díjazott Placebo: Az orosz turné c. film rendezője. Az alkotó személyesen válaszolt a premiert követő beszélgetésen a közönség kérdéseire, első kézből kaptunk élménybeszámolót a forgatásról, a zenekarról, a turnéról, Oroszországról.

brazilendezo2.jpg

A tavaly 20 éves Placebo különleges lehetőséget kapott: tíz orosz városban léphettek fel a szibériai Krasznojarszktól, a Balti-tenger partján fekvő Szentpétervárig. A Placebo: Az orosz turné c. film végigkíséri a zenekart a turnén, felidézi a Placebo koncertek nyers erejét, de bemutatja az orosz nagyvárosok alternatív kultúráját is. Bár Oroszország szinte naponta szerepel a híradókban, az ország kultúrájáról, belső viszonyairól kevés szó esik.

brazilrendezo1.jpg

Charlie Targett-Adams a Jameson CineFesten elmesélte, hogy a Placebo személyes missziójának tekintette az orosz turnét, minden vágyuk volt, hogy széles körben, közvetlen közelről bemutatkozhassanak az orosz közönségnek, akiknek ritkán van része ilyen kaliberű zenekar koncertjében.

A rendező kiemelte, hogy mennyire meglepő élmény volt, hogy a világhírű zenekar előtt Oroszországban minden kapu megnyílt. Az intézmények mellett az emberek is őszintén kitárulkoztak. A turné során végig - még a szibériai állomásokon is - azt tapasztalták, hogy az emberek nem félnek, nyíltan beszélnek akár a fennálló társadalmi problémákról is. A Placebo: az orosz turné c. film hatalmas siker volt az orosz mozikban is.  

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat