2018. december 16. Etelka, Aletta
A régió legnagyobb egybefüggő logisztikai központját nézhettük meg
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. április 12. 15:41
|
frissítve: 2018. április 13. 12:52
Az önindító- és generátorgyártással foglalkozó cég korábban a Bosch-csoporthoz tartozott, most pedig egy kínai befektetőnek köszönhetően önálló fejlesztésekbe is kezdhetett. Csak a logisztikai központban 215 embernek adnak munkát.

Hangvezérelt program segít a Starters E-Componens Generators Automotive Hungary Kft. miskolci gyárában abban, hogy előkészítse a későbbi összeszerelést és csomagolást, ezzel együtt pedig megfelelő időben kapják a gyártósorok az alapanyagot. Vagyis minden alkatrészt és alapanyagot összekészítenek itt, a kódokat automatikusan leolvassák, és automatizált a könyvelés is.

seg_gyarbejaras_180411_3.jpg

Vér Szilveszter logisztikai vezető a szerdai sajtóbejárás alkalmával ismertette, a GPS-alapú anyagkövetés már nem újdonság, viszont itt a könyvelés is ezzel fog történni: a virtuális térképen meglesznek azok a pontok, amelyeken ha áthalad a jel, akkor az SAP-ban megtörténik az anyag különböző státuszainak a könyvelése.

seg_gyarbejaras_180411_5.jpg

A központban mintegy kilenc részterületen támogatják aktívan az indítómotorok és generátorok gyártását a mindössze egy kilométer távolságban működő gyár számára. Uwe Mang, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója elmondta, az S. E. G. cégcsoport világszerte 16 telephellyel rendelkezik, és több mint 8 ezer munkavállalót foglalkoztat. A miskolci a legnagyobb gyár a cégcsoport globális termelési hálózatában.

seg_gyarbejaras_180411_20.jpg

Év eleje óta a 20 ezer négyzetméteres logisztikai központot is birtokba vette az indítómotorok és generátorok fejlesztésére és gyártására szakosodott nemzetközi cégcsoport. Csak ebben a központban több mint 200 embernek adnak munkát.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat