2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Rendészeti Alközpont nyílt Perecesen - tovább épül a közterületi kamerarendszer
Kujan István
|
2017. február 13. 13:43
|
frissítve: 2017. február 15. 21:37
A Nagyváthy úti Rendészeti Alközpont után újabb iroda nyílik, ezúttal Perecesen, a Szén utcában. A körzeti rendészek hétfőn vették át a Miskolci Önkormányzati Rendészet új alközpontját Kriza Ákos polgármestertől és Hubay Györgytől, a Rendészeti Bizottság elnökétől.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_22.jpg

Hubay György emlékeztetett, 2010-ben a mostani városvezetés célul tűzte ki, hogy megszilárdítja a közrendet és a közbiztonságot, megerősíti a lakosság biztonságérzetét. Ennek csak egyik lépcsője volt az önálló Miskolci Önkormányzati Rendészet megalapítása, számos más intézkedést is hoztak.

– A városvezetés körültekintő és takarékos gazdálkodása lehetővé tette, hogy a rendészeti központon kívül ún. alközpontok is létrejöhessenek – mutatott rá Hubay György, hozzátéve, lakossági kezdeményezés is szerepet játszott az alközpont létrehozásában, és a szakma is követendő útnak tartja, hogy a rendészek a rendőrökkel és a polgárőrökkel karöltve működjenek együtt. Főleg az olyan, központi részektől kissé kieső helyen is, mint Pereces.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_28.jpg

A Rendészeti Bizottság elnöke kiemelte, a városvezetés minden támogatást megad ahhoz, hogy a munkatársak minél eredményesebben tudják a munkájukat végezni.

A perecesi Szén utcai, egykori általános iskola mellett található épületet felújították, üzembe helyeztek két számítógépet, és internetelérés is biztosítja a gyorsabb ügymenetet.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_23.jpg

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője elmondta, munkatársuk akár napi rendszerességgel megjelenhet a 17-es választókörzetben kialakított alközpontban. A körzeti rendész fogadóórákat tart majd itt, ilyenkor észrevételekkel, kérdésekkel fordulhatnak hozzá a helyiek. Itt töltheti pihenőidejét, járőrtársával együtt itt teljesíthet szolgálatot a rendész, de a környéken szolgáló mezőőröket és rendőröket is rendszeresen megtalálhatják majd a perecesiek a Szén utcai épületben.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_30.jpg

– Elsősorban rendészeti ügyekkel kapcsolatban várjuk a helyi lakosokat, szabálysértéseket, panaszokat jelenthetnek be - csendháborítással, állattartási problémákkal, illegális szemétlerakásokkal kapcsolatban kereshetik meg a rendészeti alközpontot. Munkatársunk azonnal ki tudja vizsgálni az ügyet, de ha összetettebb a feladat, akkor értesíti a központot, és szervezett akciót kezdeményez – hangsúlyozta Kovács László Csaba.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_33.jpg

A körzet önkormányzati rendésze, Bullik György napi rendszerességgel lát el szolgálatot Perecesen. Kriza Ákos polgármester érdeklődésére elmondta, sokan keresik meg, főleg illegális szemétlerakás és az együttélési normák be nem tartása miatt, de gondot jelent a közterületén történő szeszesital-fogyasztás is – van tehát munkája bőven. Kiemelte, minden egyes lakossági megkeresésre igyekeznek megoldást találni.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_11.jpg

Kriza Ákos polgármester, miután beszélt a rendészekkel és megtekintette a felújított épületet, érdeklődésünkre elmondta, a városvezetés számára kiemelten fontos a miskolciak biztonsága. – Azokban a városrészekben indítjuk meg a Rendészeti Alközpontok kiépítését, ahonnan sok bejelentés érkezik, több lakossági problémát, panaszt kell orvosolnunk. Pereces különböző részeiből pedig jelzések érkeztek, hogy kitelepülő rendészeti egységekre van szükség – húzta alá a városvezető, hozzátéve, a városi kamerarendszer kiépítése az alközpontok létrehozásával párhuzamosan történik, a kamerák helyeinek kijelölése néhány héten belül lezárul.

rendeszet_pereces_170213ml.jpg_24.jpg

Fotó: Mocsári László

Az első Rendészeti Alközpont a Nagyváthy utcában nyílt meg, most Perecesen, a harmadikat pedig majd Diósgyőrben, az Erdész utcában alakítják majd ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat