2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Rendészeti tábor Miskolcon
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2016. június 15. 16:18
|
frissítve: 2016. június 16. 22:30
Diákok ellenőrizték a behajtási engedélyeket és közterületet, de a lovas mezőőri munkát is kipróbálhatták. A rendészet második éve szervez tábort a rendvédelmi szakon tanulók fiataloknak. A kétnapos tábor része a diákok 50 órás közösségi szolgálatnak és nyári gyakorlatának.

A mezőrök legfőbb segédeszközére csak a legbátrabban ültek fel – lóháton indult az ellenőrzés a miskolctapolcai üdülőövezet felé. Az ellenőrzés a szokásos, a rendészeti munkát azonban ezúttal egy csapat iskolás figyelhette meg. Mind a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolába járnak.

varosorseg_diakok_160615_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A kétnapos tábor az 50 órás közösségi szolgálat mellett része a diákok nyári gyakorlatának.

A belvárosi csapat pedig már a főutcán a behajtási engedélyeket ellenőrizte. A fiatalok a gyakorlat mellett elméleti képzést is kapnak.

varosorseg_diakok_160615_ja_8.jpg

A rendészeti tábor tavaly indult el. Idén 20 fiatal jelentkezett. Ábrahámné Tiszavári Judit, a Miskolci Önkormányzati Rendészet képzési koordinátora ismertette, az alapkoncepció nem változott.

– A fiatalok megismerik a rendészek életét, betekintést nyerhetnek a rendészet mindennapjaiba – mondta.

varosorseg_diakok_160615_ja_16.jpg

A tábor csütörtökön a Lyukóvölgyben folytatódik. A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola diákjai illegális beköltözőket és szemétlerakókat keresnek majd a rendészekkel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat