2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
A rendező tagadja, hogy molesztálta Björköt
nlcafe.hu
|
2017. október 17. 09:30
|
frissítve: 2017. október 18. 15:19
Bár Björk vasárnapi Facebook-posztjában nem mondta ki a nevét, egyértelmű, hogy Lars von Trierre utalt, amikor azt mondta, egy filmforgatáson szexuálisan zaklatta őt egy dán rendező. Lars von Trier hétfőn egy dán lapnak nyilatkozva tagadta az ellene felhozott vádat.

lars-von-trier_rendezo_bjork.jpg

FOTÓ: IDA MARIE ODGAARD/ SCANPIX DENMARK/AFP

Miután a kirobbant Harvey Weinstein-botrányt követően egyre több színésznő vall arról, hogy a múltban valamikor szexuális zaklatás áldozata volt, vasárnap Björk is megosztotta saját negatív élményeit. Facebookján azt írta, hogy egy dán rendező megalázta és zaklatta őt egy filmforgatás során, és ugyan nem nevezte nevén, pályafutása alapján világos, hogy Lars von Trierre és a Táncos a sötétben című 2000-es klasszikus forgatására célzott.

Lars von Trier hivatalos közleményt még nem adott ki ezzel kapcsolatban, de hétfőn egy dán lapnak nyilatkozva tagadta, hogy ő molesztálta volna Björköt, később a rendező asszisztense is ezt erősítette meg a Hollywood Reporternek. Von Trier azt a nyílt titkot ugyanakkor elismerte (vagy még inkább megismételte), hogy nem volt problémamentes a forgatás Björkkel, nagy volt köztük a feszültség, egy ponton Björk el is hagyta a forgatási helyszínt, és azzal fenyegetőzött, vissza sem tér. Hozzátette, hogy Björké volt az egyik legerősebb színészi teljesítmény, amit valaha látott.

Nicole Kidman és Charlotte Gainsbourg, akik szintén dolgoztak a rendezővel, Björk állításával szemben egyaránt védelmükbe vették von Triert.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat