2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Robotépítő és programozó versenyt rendeztek Miskolcon
minap.hu
|
2017. december 17. 08:45
|
frissítve: 2017. december 18. 17:29
Szombaton tartották a First Lego League robotépítő és programozó verseny első miskolci regionális fordulóját. A versenyen 12 csapat vett részt Miskolc és a régió általános és középiskoláiból, illetve robotika iránt elkötelezett szervezetek révén.

Nagy nap várt szombaton a mintegy 110 diákra és tanáraikra, hiszen hónapok óta készültek erre a megmérettetésre, sok önálló munkával és gyakorlással. S nem is kellett csalatkozniuk, hiszen izgalmas versenyen dőlt el, hogy melyik csapat lesz a legjobb, aki majd Közép-Európa győzteseivel mérheti össze a tudását.

A bajnokság már reggel kezdetét vette, a délelőtt folyamán a csapatok bemutatták a víz ember által előidézett körforgása kapcsán végzett kutatásaik eredményét. Aztán elvégeztek egy csapatmunkára épülő feladatot, és bemutatták a bíróknak, hogyan alkották meg a robotjaikat.

first_lego_league_verseny_miskolcon_donto20171216_bl_008_web.jpg

Délután aztán minden csapat 3 futamot teljesített a Lego elemekből épített robotjával egy vízhez kötődő feladatokat tartalmazó versenypályán.

first_lego_league_verseny_miskolcon_donto20171216_bl_014_web.jpg

A verseny legizgalmasabb része a robot játék kupáért folyó verseny volt. Először a délutáni robot játék futamokban legjobban szereplő 4 csapat robotja ment végig újra a versenypályán, majd az elődöntőben legjobban szereplő 2 csapat robotja mérkőzött meg a döntőben.

A program végére kiderült, melyik csapat oldotta meg legjobban a kutatási, illetve a csapatmunka feladatot, a robot design kategóriában ki alkotott kiemelkedőt, illetve a robot játék kupát ki nyerte meg. A verseny legnagyobb díja az összesített eredmények alapján odaítélt FLL Champion kupa, amelynek győztese képviselheti a miskolci régiót a közép-európai elődöntőben (Lodz, Lengyelország, 2018. február), és ha ott is nagyon jól szerepel, a közép-európai döntőben (Aachen, Németország, 2018. március).

first_lego_league_verseny_miskolcon_donto20171216_bl_027_web.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat