2018. augusztus 20. István
Miskolc
16°C / 30°C
,,Rügyfakadástól Szicíliáig” - Egy kis tavasz a télben
Türk Petra
|
2018. február 09. 17:50
|
frissítve: 2018. február 11. 13:53
,,Rügyfakadástól Szicíliáig” címmel nyílt kiállítás csütörtökön délután az Ady Endre Művelődési Házban. A tárlat Kassai Katalin rajztanár képeit és különböző művészeti alkotásait mutatja be.

Kassai Katalin pályafutását számos helyszín és művész alakította. Első tanára, Nyitray Viktória ismertette meg vele igazán az alkotás örömét. Szülei is támogatták lányuk szenvedélyét, így a Zrínyi Ilona Gimnázium rajztagozatán tanulhatott tovább. Itt Zsignár István festőművész adta meg számára azokat az alapokat, amelyekre felépíthette mai tudását. Később Egerben, a tanárképző főiskolán tanult, ahol Blaskó János és Seres János voltak a mesterei.

kassaikatalin.jpg

A kiállítást az alkotó volt osztálytársa - egyben jó barátja -, Lőrincz Gabriella PR-referens nyitotta meg. Mint fogalmazott, ,,Kati ízig-vérig művészlélek", akinek már általános iskolában megmutatkozott a képzőművészeti érdeklődése. Ezen a kiállításon egyfajta összegzést láthatunk eddigi munkásságából. 

kassaikata3.jpg

 – A gimnáziumban olasz nyelvet tanultunk. Kati számtalanszor járt Olaszországban,  megihlette az ottani hangulat, s rengeteg kép témája ezekből az emlékekből táplálkozik. Szereti megörökíteni a virágokat, a természetet, de nem idegen tőle a portrékészítés sem. Mostanság újra visszatért régi szenvedélyéhez, a kötéshez-horgoláshoz is – mondta el Lőrincz Gabriella. 

kassaikata4.jpg

A nyitórendezvény végén Kassai Katalin is köszönetet mondott segítőinek, támogatóinak. Említést tett jelenleg is zajló jótékonysági akciójáról is, amellyel a Megyei Kórház Koraszülött Osztályát támogatja, és amelyben egykori diákjai is készségesen szerepet vállalnak.

kassaikata1.jpg

A kiállítás március 2-ig ingyenesen látogatható az Ady Endre Művelődési Ház emeletén, hétköznapokon 9 és 19 óra között. 

kassakat.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat