2018. augusztus 20. István
Miskolc
16°C / 30°C
Saját pályáján ütötte ki az újpestieket a DVTK Jegesmedvék csapata
dvtk.eu
|
2018. február 09. 20:40
|
frissítve: 2018. február 11. 15:35
Péntek este a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata az Újpest TE otthonába látogatott. A piros-fehérek meggyőző győzelmet arattak, megőrizve helyüket a tabella élén.

Szép számú közönség előtt kezdte meg szereplését a két együttes, amiről a piros-fehér oldalról Adorján Attila maradt távol betegség miatt. A hazai csapat számára nem volt tétje a mérkőzésnek, és ez némiképp rányomta a bélyegét az összecsapásra. Már az első percektől a vendégek fölénye volt érezhető, igaz a 4. percben egy veszélyesebb hazai támadást láthattunk, de az 5. perctől elindult a diósgyőri gólgyártás. Kulmala kezdte a sort, aki egy szép szóló végén talált az újpesti kapuba (0-1), őt követte Hajós, aki Tóth Adrián passzába ért bele remek ütemben (0-2). Kevesebb, mint egy percre rá Berta szerzett korongot a hazai harmadban, és lőtte a korongot a hálóba (0-3). A 12. percben emberelőnyhöz jutottunk, amit egy szép összjáték végén Magosi értékesített (0-4). Ezután kapust cserél a hazai csapat, Ágoston tért vissza hosszú betegségéből, de csapatán ő sem tudott sokáig segíteni, mert a 18. percben ismét Kulmala indult meg, és magabiztosan lőtte a korongot az újpesti kapuba (0-5).

A második játékrész elejét megnyomták a házigazdák, szemmel láthatólag mindent megtettek, hogy szorosabbá tegyék az eredményt, de hiába. Az első 5 percben láthattunk pár szép hazai támadást, ám Kiss Bence remekül védett. A 25. perctől pedig visszatért a játék a az első harmadban látott kerékvágásba. A Kulmala-Hajós-Tóth Adrián csatársor mutatott be szép lövéseket, ám a hazaiak hálóőre állta a sarat. A 30. percben aztán tovább nőtt a különbség: Sakaris kapott remek passzt, és lőtte a korongot a kapuba Ágoston lábai között (0-6). A 32. perctől aztán hátrányban is kipróbálhattuk magunkat, majd kettős hátrányban is, ám a hazai csapat nem tudott érdemben veszélyeztetni, maradt a hatgólos vezetés az utolsó harmadra.

dvtk_jegesmedvek_dunaujvarosi_acelbikak_180126.jpeg

A záró játékrész sem hozott fordulatot. Az első pár percben ismét keményen próbálkoztak a hazaiak, ám a gól ezúttal is elmaradt. A 42. percben Varga lövését védte Kiss Bence, majd Ropret lövését tolta fölé. A 47. percben egy szép összjátékot követően Tóth Adrián ütötte a kapusról kipattanó korongot a hazai kapuba (0-7). A 49. percben Sági lövését védte Kiss, majd az 52. percben Vas János jegyezte be a 8. vendég találatot (0-8). Az 57. percben két percig előnyben játszhattunk, ám ezt nem sikerült gólra váltani, így lefújáskor maradt a 8-0-s végeredmény.

Erste Liga középszakasz, eredmény:

Újpest TE - DVTK Jegesmedvék 0-8 (0-5, 0-1, 0-2)

Budapest,Újpesti Jégcsarnok, 425 néző. Játékvezetők: Nagy, Kókai, Váczi, Soltész.
DVTK Jegesmedvék: Kiss (Agárdy) - Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Miskolczi - Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris - Vojtkó, Joe, Tóth A., Kulmala, Hajós - Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Vezetőedző: Mikael Tisell. ​​​​​
UTE: Sági (Ágoston) - Kiss, Huba, Caladi, Benk, Frolik - Varga, Kovács A., Ropret, Sikorcin, Kovács Cs. - Nagy, Kiss, Szalma, Nemes, Sági - Pokornyi, Pichler-Balássy, Schmál, Pápa, Horváth.  Vezetőedző: Szilassy Zoltán

1. harmad  04:31  Kulmala (Leppanen)  0-1
1. harmad  10:35  Hajós (Tóth A., Kulmala)  0-2
1. harmad  11:13  Berta  0-3
1. harmad  13:20  Magosi (Galanisz, Miskolczi)  0-4  emberelőnyből
1. harmad  17:30  Kulmala  0-5
2. harmad  30:04  Sakaris (Vas)  0-6
3. harmad  46:37  Tóth A (Hajós, Kulmala)  0-7
3. harmad  52:04  Vas (Kiss)  0-8.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat