2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
„Segítsünk egymásnak” – Újra cipősdoboz akció a Vöröskereszttől, és interaktív élmények a Szimbiózis Alapítványtól
minap.hu
|
2017. november 23. 12:30
|
frissítve: 2017. november 25. 08:11
A Szimbiózis Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete az idei év eredményeit összegezte csütörtökön. Szó esett a jövő évi tervekről, valamint az idei nagy „szeretetdoboz” akcióról, és a Szeretet Sütigyár kezdeményezésről is beszámoltak.

A társadalmi szervezetek hasznosságát és a kormányzattal való párbeszéd szükségességét emelték ki a két szervezet vezetői a csütörtöki rendezvényen. Emellett az átláthatóság fontosságára is nagy hangsúlyt fektetnek, aminek elsődleges elemeként a nyilvános sajtómegjelenéseket említik, és hálásak, amiért ezt a különböző orgánumok lehetővé teszik.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, az adventi időszak a Vöröskereszt életében is kiemelt szerepet játszik. – Az adventi hetek a szervezetünknél igen aktív időszakot jelentenek. A véradás fontosságára, az élelmiszergyűjtő akciókra ekkor is fel kell hívnunk a figyelmet – emelte ki.

batyu_teka_sajtaj_171123_ja_16.jpg

Fotó: Juhász Ákos

November 27-e a Véradók Napja, ez alkalomból a Vöröskereszt több helyszínen is megjelenik majd, többek között Miskolcon is, ahol természetesen véradásra is lehetőség lesz. A másik fontos akciójukat szintén kiemelte Grubert Roland, ez pedig az élelmiszergyűjtés. – A hét végétől már elindul különböző üzletláncokban, hipermarketláncokban, és egészen karácsonyig fog tartani. 24-e előtt háromezer családnak szeretnénk segíteni a megyében – tette hozzá a megyei igazgató.

A Szeretet Sütigyár kezdeményezésről szintén esett szó, ami december 1-23 között működik majd. Tavaly is rendkívül sikeres volt, hiszen a 23 nap alatt 46 baráti közösség érkezett a Vöröskereszthez, akik közösen sütöttek mézeskalácsot, amit a városi adventi rendezvényeken megtekinthető és meg is vásárolható.

batyu_teka_sajtaj_171123_ja_9.jpg

Az idei év legnagyobb gyűjtőakciója is a cipősdoboz akcióhoz kötődik. – Az ország legnagyobb szeretetdobozát szeretnénk elkészíteni: ez egy hatalmas, kivilágított doboz lesz, a Szent István téren, amelybe az adományokkal teli cipősdobozokat lehet majd elhelyezni – tájékoztatott Grubert Roland. Eddig 5000 kilogramm tartós élelmiszert sikerült gyűjteni 30 diák segítségével. – Segítsünk másoknak, segítsünk egymásnak – zárta végül.

Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke az idei év egyik eredményeként a speciális iskolabusz program előrelépését emelte ki. A régi speciális szállítóbuszt sikerült lecserélni, támogatások segítségével sikerült beszerezni egy újat és korszerűbbet.

batyu_teka_sajtaj_171123_ja_14.jpg

– Indítottunk egy versenyt, mely során különböző kérdésekre kellett válaszolniuk az iskolás csoportoknak, hogy látogatást nyerjenek a Baráthegyi Majorságba. Kétszáz miskolci diák fog érkezni, ahol élő Betlehemmel is találkozhatnak, valamint a fogyatékkal élők segítségével kipróbálhatják a Majorság és az interaktív játszóvár különböző elemeit – részletezte az elnök.

Szakács Mónika, a Szimbiózis Alapítvány ügyvezetője hozzátette idén tízedik alkalommal kerül átadásra az Év Esélyteremtő Munkahelye Díj-ezúttal a Miskolci Egyetem lesz a december 5-i esemény házigazdája. Az átadó ünnepségre az alapítvány Karrier-M foglalkoztatási projektjének záróeseményeként kerül sor. Hangsúlyozta, büszkék munkatársukra, Kamenyiczki Lászlónéra, aki a szociális munka napja alkalmából Miskolc Megyei Jogú Város elismerését vehette át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat