2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Semjén: Magyarországnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon
mti.hu
|
2017. október 13. 10:40
|
frissítve: 2017. október 15. 10:04
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak mint történelmében, kultúrájában, hagyományaiban keresztény identitású és kötődésű államnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényekről gondoskodjon és segítsen rajtuk.

Semjén Zsolt a keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia pénteki, zárónapján tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nyilvánvalóan keresztényüldözés zajlik napjainkban, öt vallási okokból üldözöttből négy keresztény, s a jelenség mintegy 100 országban figyelhető meg. Hozzátette: a keresztények befogadásában nagyon nagyvonalú Magyarország, de nem cél, hogy a keresztény Kelet kiürüljön. 

A kormányfő helyettese sürgette, hogy Hágában végre állítsák bíróság elé a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a nemzetközi konferenciára 32 országból több mint 300 résztvevő érkezett. Kiemelte: nemcsak az a feladat, hogy ott segítsenek, ahol a baj van, hanem az is, hogy felhívják a nemzetközi közvélemény figyelmét a témára, és nemzetközi összefogást kezdeményezzenek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat