2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Senki sem állíthatja meg őket! – most is győztek a Jegesmedvék
dvtk.eu
|
2017. október 22. 21:37
|
frissítve: 2017. október 24. 10:16
A Koninentális Kupa C csoportja selejtezőjének utolsó mérkőzésén, vasárnap a DVTK Jegesmedvék az ASC Corona Braşov jégkorongcsapatával találkozott. A piros fehérek egy jó tempójú, küzdelemmel teli játékban győzték le a selejtező házigazdáját, biztosítva helyüket a Kontinentális Kupa következő körében.

A várakozásoknak megfelelően nagy erőbedobással állt bele mindkét csapat a játékba. Korongbedobás után a mieink kerekedtek fölül, már az első percekben sikerült egy előnyt kiharcolni, és bár ez értékesítetlen maradt, szép kapura lövéseket láthattunk a mieinktől. Az 5-ik perc után a brassóiak is éledtek, Gliga lövését azonban Adorján könnyűszerrel védte. A hatodik percben aztán örülhetett a piros-fehér közönség, Rantanen találta el jól a Polcról kipattanó korongot, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). A gól után is uraltuk a játékot, a korong többet járt a brassói harmadban, és a 10 percben újabb előnyhöz jutottunk, ami ezúttal nem maradt kihasználatlanul, Leppanen passzából Pavuk talált Polc kapujába (2-0). A harmad végéhez közeledve láthattunk néhány kapura lövést a brassói csapattól, ám Adorján kapus t nem lehetett meglepni, így 2-0-s állással lett vége a játékrésznek.

A második harmadra is az első játékrészben megszokott iram volt jellemző. Már az első percekben sikerült komolyan veszélyeztetni a brassói kaput, Vas János lövése centikkel kerülte el Polc hálóját. A harmad első felében sikerült teljesen beszorítani az ellenfelet saját harmadába, innen csak egy emberelőny alkalmával sikerült kitörniük, de néhány távoli próbálkozásnál többre nem futotta.  A játékrész végéhez közeledve egyre erősebben próbált támadni a kék-sárga csapat, ám védelmünk és kapusunk állták a jeget. A kezdeményezést sikerült megtartani a harmad végéig, a harmad végén Pavuk adta be a korongot a remek ütemben érkező Sakarisnak, ám a szerencsétlenül pattanó korong végül nem landolt Polc kapujában, így maradt az állás.

A harmadik játékrészben sem lassult a tempó, a hazaiak mindent bevetettek, hogy felzárkózzanak, már a harmad elején szükség volt Adorján bravúrjaira. A 45-ik perc után sikerült átvinnünk a játékot az ellenfél harmadába, majd a 47-ik percben hátrányba kerültünk, aminek kivédekezéséhez ismét szükség volt kapusunk bravúros teljesítményére. Az 50-ik percben aztán előnyben játszhattunk, amiből kettős előny lett, az 51-ik percben épphogy kiegészült a Brassó, amikor Vas passzából Sakaris talált Polc kapujába, tovább növelve az előnyt (3-0). Ezt egy kivédekezett emberhátrányos kettő perc követte, majd Adorján lehozatalával megpróbáltunk 6 emberrel a támadást, ám nem sikerült eljutnunk a brassói kapuig. Ezt egy emberelőny követte, ami kihasználatlan maradt, így a játék végéig nem esett több gól, a 3-0-s eredménnyel biztosítottuk helyünket a Kontinentális Kupa következő fordulójában.

jegesmedvek_dvtk-ferencvaros_20170927_bl_027_web.jpg

Kontinentális Kupa: DVTK Jegesmedvék - ASC Corona Braşov 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

- Nagyon örülök a mai győzelemnek, tudom, hogy a játékosok és a klubvezetés egyaránt rengeteget dolgoztak, hogy eljussunk idáig. Nagyon jó csapatunk van, tele ütőképes játékosokkal, ezt jól mutatja, hogy mindig sikerül felülkerekednünk bármilyen elénk kerülő akadályon, általában győzelmet várnak el tőlünk, és ezek a fiúk képesek szállítani ezeket. Ismét jól játszottunk, 3 gólt lőttünk egy olyan csapatnak, mint a Brassó, kapott gól nélkül, ez sokmindent elmond, nagyon elégedett vagyok az elmúlt napok teljesítményével - értékelt Mikael Tisell vezetőedző.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat