2018. szeptember 21. Máté, Mirella
Miskolc
11°C / 26°C
Sport és hagyomány: kamázzunk az Avastetőn!
minap.hu
|
2017. szeptember 20. 19:32
|
frissítve: 2017. szeptember 22. 19:06
A múlt hétvégén a szirmai Főzőversenyen, másfél hét múlva pedig az Utánam Srácok Fesztiválon adódott, illetve adódik alkalom kipróbálni „Miskolc sportját”, avagy megmutatni kinek-kinek régi, netán újabb keletű tudását az erszénylabda sportágban.

Mint ismeretes, a kama (ritkább nevén koma) egy csak a borsodi megyeszékhelyen és környékén ismert labdás csapatjáték, amelynek napjainkbeli népszerűsítését, országszerte való megismertetését az Észak-Keleti Átjáró Egyesület tűzte ki céljául. E tevékenység keretében szeptember második felében két felében két helyen is kamabajnokságot hirdettek. Szirmán a szombati Főzőverseny programjába illesztették be a kupakiírást, hat csapat versengett.

atjaro_kama_170719_ja_5.jpg

Ugyancsak kamázás lesz műsoron a hóvégi Utánam Srácok Fesztiválon. Ennek a rendezvénynek hagyományosan az Avastető és a kilátó környéke ad otthont, így most is a buszvégállomás melletti pályán állítják fel a kapukat. Szeptember 30-án, szombaton délelőtt zajlanak majd mérkőzések. Előzetes e-mailes jelentkezést kérnek az érdeklődőktől az átjárósok (atjarokhe@gmail.com; 6-7-8 fős csapatokat várnak, korhatár nélkül, akár vegyes felállásban). A korábbi hasonló kupaküzdelmekről videók és képgalériák találhatók a kamaprojekt.hu weboldalon. Maga a fesztivál egyébként három napon át, 28-tól 30-ig tart, több helyszínen, városi túrával, filmes kiállítással, könyvbemutatóval, irodalmi estekkel, focis fórummal, zenével. Részletek az utanamsracok.blogspot.hu-n.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat