2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Szépíró verseny iskolásoknak – az alkotások időseknek szereznek majd örömet
Pap Zsolt
|
2015. március 26. 14:01
|
frissítve: 2015. március 27. 17:37
Idén is megrendezték az általános iskolások húsvéti szépíró versenyét, melynek díjkiosztó rendezvényét csütörtökön tartották Miskolcon, a Művészetek Házában.

szepirok_150326_fkcs_7.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

Egyre népszerűbb az általános iskolások körében ez a verseny, melyet általában a nagyobb ünnepek előtt hirdetnek meg, elsősorban karácsony vagy húsvét előtt. Több gyerek pályázik. Itt a leírt szöveg szépségét, külalakját értékeli a zsűri, aminek nem volt könnyű dolga. Az idei húsvéti versenyre 586 pályázat érkezett. Az alkotókat hívták meg a Művészetek Házában rendezett díjátadóra. Három kategóriában, az 1. és 2. osztályosok, a 3. és 4. osztályosok valamint a felsősök között hirdettek eredményt.

szepirok_150326_fkcs_10.jpg

„Mai számítógépes világunkban nagyon fontos, hogy a gyerekek szépen írjanak. Amikor írunk, akkor gondolkodunk is, és könnyebben tanulunk. Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtanuljanak írni.” – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, majd segítőivel átadta a legjobbaknak járó oklevelet és ajándékot.

Az 1-2. osztályosok között a győztes Géczy Dóra (Herman Ottó Általános Iskola, Alsózsolca) lett, megelőzve Körmöczi Márkot (Avastetői Általános Iskola, Miskolc) és Hankó Iván Jenőt (Szent István Katolikus Általános Iskola, Felsőzsolca).

A 3-4. osztályosok között Mihálykó Bíbor (Rónai Ferenc tagiskola, Miskolc) győzött Gyarmati Zsófia (Szabó Lőrinc Általános Iskola, Miskolc) és Köcski Nikolett (Görögkatolikus Általános Iskola, Miskolc) előtt.

A felső tagozatosok versenyében Takács Marcell (Petőfi Sándor Általános Iskola, Miskolc) végzett az élen Izsó Laura (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Miskolc) és Bumbera Lili (Szilágyi Dezső Általános Iskola, Miskolc) előtt.

Az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola diákja, Győr Emma különdíjat vehetett át.

szepirok_150326_fkcs_13.jpg

Ezek az alkotások – a húsvéti népköltés illetve vers – egyedül élő, idős embereknek fognak örömöt szerezni, hiszen a korábbi hagyományoknak megfelelően elküldik majd nekik.

A díjátadást követően, a pályázaton résztvevő diákok közösen egy mozifilmet tekintettek meg.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat