2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Színházak éjszakája: nyílt próbák és meglepetések is várják az érdeklődőket
minap.hu
|
2017. szeptember 14. 09:30
|
frissítve: 2017. szeptember 15. 18:42
Ismét megnyílik a Miskolci Nemzeti színház az érdeklődők előtt szombat este nyolc órától egészen éjfélig a Színházak éjszakáján: a teátrum valamennyi játszóhelyén, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben nyílt próbák, kulisszatitkok és meglepetések várják a színházbarátokat.

20150919_mnsz_szinhazak_ejszakaja_62_resize.jpg

Fotók: archív

Az este zárásaként több mint félezren énekelnek majd együtt a Nagyszínházban. A látogatók négy előadás próbáiba is betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot és megismerkedve egy-egy darab készülésének különböző fázisaival.

Idén több rendhagyó elemmel bővült a program. A Nagyszínházban Cser Ádám zenei vezető a zenekari műhelytitkokba enged bepillantást, a festőtárban Béres Attila igazgató fogadóórát tart, az énekkari próbateremben Rákai András korrepetitor közös énektanulásra invitálja a csoportokat.

A színházak éjszakájának zárásaként a Nagyszínházban több, mint 500 ember énekli majd egyszerre a Marica grófnőből jól ismert "Ringó vállú csengeri violám" kezdetű slágert.

20150919_mnsz_szinhazak_ejszakaja_26_resize.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat