2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Szociális Munka Hete Miskolcon – Kutyagoltak a szféra dolgozói
Miskolc TV
|
2017. november 10. 13:05
|
frissítve: 2017. november 11. 19:02
November 12-e a Szociális Munka Napja, Miskolcon tizenkettedik alkalommal rendezik meg ennek apropóján a Szociális Munka Hetét. Idén november 6. és 9. között ünnepelték a szociális munkát és a szociális gondoskodást a segítő szakmában dolgozók.

kutyagolas1108.jpg

Idén tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szociális Munka Hete programsorozatot a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI), a városi önkormányzat támogatásával. Az intézmények, valamint az egyházi és civil szervezetek összefogásával jött létre az országban egyedülálló kezdeményezés.

kutyagolas_a1108.jpg

A programsorozat szerdai napján véradáson és kutyagoláson vehettek részt a segítő szakma munkatársai. A MESZEGYI Bokréta utcai Oktatótermében a Vöröskereszt jóvoltából menthettek meg három életet azok a szociális munkások, akik vért adtak azért, hogy segíthessenek. Délután pedig kutyagoltak a Miskolci Állatsegítő Alapítványnál.

kutyagolas_e1108.jpg

Gúr Péter, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Központ megbízott igazgatója elmondta: a program során igyekeznek saját magukat mentálisan építeni, egy kicsit megmutatni magukat, és most már ez a harmadik év, hogy igyekeznek olyan rendezvényt szervezni erre a hétre, ahol ők is tudnak segíteni.

kutyagolas_c1108.jpg

A MÁSA-val szoros az intézmény kapcsolata – emelte ki –, hiszen a nyári napközis táboraik során rendszeresen jönnek ide a gyerekekkel. A kollégák is jelezték azonban, hogy ők is nagyon szívesen jönnének az alapítványhoz hasonló programra – így került be a heti programba ez az elem. Körülbelül 70 dolgozó ment el kutyagolni.

A MESZEGYI nem csupán megsétáltatta a MÁSA négylábúit, hanem olyan dolgokat is vittek a telepre, amelyek a tél beálltával hasznosak lehetnek: takarókat, pokrócokat, száraz ételeket.

kutyagolas_b1108.jpg

– Szükség van arra, hogy a szociális területen dolgozók a minden napi nehéz munkából kicsit kilépve, de mégis együtt, más keretek között tudjanak együtt lenni – húzta alá Gúr Péter.

– Élményeket kapnak ők is, és a kutyákkal való sétálás egy azonnal megtérülő cselekedet – mondta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke –, hiszen a kutyák rendkívül hálásak a szeretetért. Sajnos férőhely-gondokkal küszködünk évek óta, így minden ehhez hasonló esemény olyan, mint egy ünnep a kutyáink számára, és a szocializációjukban is nagyon sokat segít – emelte ki.

kutyagolas_d1108.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat