2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Szolgálatba álltak a körzeti rendészek Miskolcon
Istenes Zsolt/minap.hu
|
2015. október 27. 16:20
|
frissítve: 2015. október 29. 13:17
Tovább javulhatnak a bűnügyi statisztikák, a lakók pedig nagyobb biztonságban érezhetik magukat – röviden ezt várja az önkormányzat a szolgálatba állt körzeti rendészektől. Miskolcon mind a 20 választókörzet saját rendészt kapott. Arról, hogy melyik körzetnek ki lett – a seriffnek is becézett – körzeti rendésze, a rendészet hamarosan tájékoztatót postáz majd.
Nem

korzeti_rendeszet_151027_ja_7.jpg

Fotó: Juhász Ákos

    A körzeti rendészeket a tányérsapka és az egyenruhán látható körzetszám különbözteti meg az állomány többi tagjától. Először a hozzájuk tartozó városrészt járják végig. A keddi bejárás alkalmával az egyik miskolci lakos elmondta, az egyenruhásoknak, azt várja tőlük, hogy kevesebb lesz a környéken az ittasan randalírozó fiatal. Tenkei Zoltánné hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a rendőrség és a rendészek még tovább erősítik a város közbiztonságát.

korzeti_rendeszet_151027_ja_12.jpg

Imre Gábor körzeti rendész a 6-os számú választókerületben, az Avas II. ütemében teljesít szolgálatot. Több mint 7000 ember lakik itt. Azt tervezi, valamennyi lépcsőházat végigjárja, hogy a lakók megismerjék és tudják, kihez fordulhatnak személyesen is problémáikkal. Imre Gábor arra számít, hogy elsősorban szabálysértések miatt keresik majd.

– A fiatalok randalírozása, a folyamatos csendháborítás nagyon jellemző, főleg a sűrűn lakott területeken. Közterületen való alkoholfogyasztás, ez általános a kisboltok környékén. Ennek feltérképezése számomra nagyon fontos – hangsúlyozza.

sheriff_esku_151026ml_17.jpg

Fotó: Mocsári László

Hétfőn a városházán tett esküt 20 új rendész, velük a szervezet létszáma már 160 főre nőtt. Ma pedig már szolgálatba is álltak az új járőrök. Miskolcnak 20 választókerülete van. Minden kerület saját rendészt kapott, akit a lakók közvetlenül is kereshetnek. Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője elmondta, hamarosan egy szórólappal jelentkezik az önkormányzati rendészet minden állampolgárnál.

korzeti_rendesz_korzetek.jpg

Térkép a körzetekről

– Minden lakásba el fogunk juttatni egy szórólapot, ami arcképpel, személyre szóló telefonszámmal és email címmel lesz ellátva. Ezeken keresztül lehet majd felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal – mondja.

korzeti_rendeszet_151027_ja_34.jpg

Az új járőröknek fontos összekötő szerepet szánnak, ezzel is segítve a bűnüldözést és bűnmegelőzést. Hubay György (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kiemeli, vannak olyan területek, amelyekre fokozottabban oda kell figyelni.

– Nagyon sokat várok a körzeti rendészemtől, hiszen minden nap a területen van. A lakosság jelzéseit veszi, továbbítja a rendészet vezetőihez és a rendőrséghez is – mondja.

A cél, hogy ismerjék és keressék a lakók a rendészeket, akik figyelmeztethetnek, bírságolhatnak és akár szabálysértési eljárást is kezdeményezhetnek.

korzeti_rendeszet_151027_ja_22.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat