2018. augusztus 20. István
Miskolc
16°C / 30°C
A tabella második helyén végeztek a Jegesmedvék
dvtk.eu
|
2018. február 11. 20:47
|
frissítve: 2018. február 13. 11:51
Vasárnap este 6 órakor a DVTK Jegesmedvék csapatának vendége a MAC Budapest együttese volt az Erste Liga középszakaszának utolsó mérkőzésén. A kemény és jó iramú összecsapás végül a vendégek győzelmével ért véget, így a középszakasz tabellájának második helyén végeztünk.

dvtk_jegesmedvek_-_mac_budapest_2-5_friss_dvtk-mac1120.jpeg

Fotók: Szabó Krisztián

Teltház előtt kezdődött meg a péntek esti rangadó, amiről a hazai oldalon Galanisz és Ritó hiányoztak kisebb sérülés miatt. Korongbedobást követően gyors, kemény játék volt jellemző, Mansson már fél perc elteltével elengedett egy veszélyes lövést a hazai kapu irányába, ám Adorján résen volt. A harmad első felében kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes helyzetekkel, ám az első találatra a 13. percig kellett várni, amikor a vendégek egy kiállítás hullám nyomán 4 a 3 ellen támadtak, az előnyt Pozsgai tudta értékesíteni (0-1). Kiegészülve visszavettük a kezdeményezést, támadásainkat csak szabálytalanságok árán tudták megállítani: a 18. percben Kovács került büntetőpadra, akit egy perccel később Brown követett, az így kialakult kettős emberelőnyt egy szép figura végén Magosi bombázta kapásból a hosszú felsőbe tíz másodperccel a harmad lefújása előtt (1-1). 

A második játékrész egy áthúzódó hazai előnnyel kezdődött, amit ezúttal nem sikerült gólra váltani. A 22. percben Kulmala kapáslövését védte Bálizs, majd Bodó kényszerült pihenni, az ebből adódó előnyt Kulmala beadásából Joe bombázta a vendégek kapujába (2-1). A harmad elején a hazai csapat akarata érvényesült, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, ám a vendégek kapusa állta a sarat. A harmad derekán hátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni, ám épphogy kiegészültünk, egy szerencsétlenül pattanó korong Macaluay elé került, aki közelről a hálóba emelte (2-2). A harmad végéhez közeledve beszorultunk a saját harmadunkba, amit az ellenfél könyörtelenül ki is használt: egy gyors támadás végén Orban korongja akadt be (2-3), majd a 39. percben egy kapu előtti kavarodásból Cunningham korongja csúszott át a hazai gólvonalon (2-4).

dvtk-mac321.jpeg

Az utolsó játékrész sem hozott fordulatot a játékban. Rögtön a harmad elején Sakaris előtt adódott nagy helyzet, ám Bálizs menteni tudott. A 43. percben Dansereau volt veszélyes, lövését még hárítani tudta Adorján, ám néhány másodperccel később Dansereau került helyzetbe, és tovább növelte a különbséget (2-5). A harmad második felében először kiegyenlítetteb lett a játék, többet támadtunk, a korong is többet járt a vendégek harmadában, a lendületet egy kiállítás törte meg a hazai oldalon, itt Magosi mutatott be szép szólót, ám Bálizs ismét hárítani tudott. A mérkőzés hajrájában mindent beleadtunk, hogy közelebb hozzuk az eredményt, ám próbálkozásainkat nem koronázta siker, így a középszakasz tabellájának második helyén végeztünk.

Edzői értékelés:

– Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, a második harmad feléig játékban voltunk – mondta Mikael Tisell. – Sajnos a harmad végéhez közeledve nem tudtunk élesek maradni, és ezt az ellenfél ki is használta. Tudjuk, hogy hol hibáztunk, és hogy miben kel javulnunk a rájátszásra. Most egy hét pihenés következik,  remélem, hogy fejben és fizikálisan is sikerül összeszednünk magunkat, a ma este tapasztalatai is hozzá fognak járulni, hogy élesebben és fókuszáltabban játsszunk majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat