2018. július 18. Frigyes
Miskolc
15°C / 23°C
Táblát loptak a kamerák előtt
Miskolc TV
|
2015. május 29. 17:59
|
frissítve: 2015. május 30. 18:52
Egy pizza szelettel takarta el az egyik térfigyelő kamerát egy részeg fiatal, hogy a másik addig ellophassa a városháztéri bank reklámtábláját. Az önkormányzati rendészek azonban így is látták a történteket és azonnal elő is állították őket.

A térfigyelő kamera felvétele a központból figyelő rendészek arcára is mosolyt csalt. Az egyik fiatal ugyanis egy pizza szelettel próbálta eltakarni a bank saját biztonsági kameráját, hogy eközben társa zavartalanul rongálhasson.

– Egy vélhetően átmulatott éjszaka után a térfigyelő szolgálatunk a Széchenyi utca egy távolabbi pontjától követte őket – mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterületfelügyeleti és rendészeti vezetője –, mert úgy viselkedtek, ami okot adott arra, hogy figyelemmel kísérjük őket, míg elérkeztek ide a Városháztérre a villamosmegállóba. Ott vélhető volt, hogy felszállnak egy villamosra, ami későn érkezett, ezért megpróbálták az időt múlatni, és kifigyelték a táblát maguknak, amit tulajdonképpen letéptek az épületnek a faláról.

A város 150 térfigyelő kamerájának képe megfigyelő központokba érkezik. A rendészet munkatársai folyamatosan nézik és rögzítik ezek képeit, így lettek figyelmesek a csütörtök éjjel, a Városháztéren garázdálkodó két fiatalra is. A rendészet járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, és a rendőri segítség érkezéséig visszatartották a két rongáló fiatalt. Ellenük garázdaság vétségéve kezdeményeztek eljárást.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat