2018. június 22. Paulina
Miskolc
13°C / 16°C
Tanuljon informatikát weben keresztül - online egyetem indul
Spilman Nóra
|
2015. július 09. 14:48
|
frissítve: 2015. július 10. 14:29
Kevés az informatikus, pedig nagy szükség lenne rájuk. Magyarországon ugyanis több mint 10 ezer betöltetlen informatikai állás van. Többek között ezt orvosolná a Miskolci Egyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola közös programja.
Nem

egyetem2.jpg

Sokkal hozzáférhetőbbé kell tenni a tudást, vagyis ne csak az iskolapadban, hanem szinte bárhol lehessen tanulni - ez az egyik indok, amiért online informatikai egyetemet indítanak a miskolci és az egri szakemberek. A Miskolci Egyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola közösen indítja el az online informatikai egyetemet.

egyetem4.jpg

A célunk az, hogy az informatikai képzésünket erősítsük, illetve enyhítsük az informatikus hiányt Magyarországon – mondta Deák Csaba, Miskolci Egyetem kancellárja.  Informatikusokra ugyanis nagy szükség van, hiszen az országban több mint 10 ezer betöltetlen informatikai állás van.

egyetem1.jpg

Nagyon nehéz az informatika, a programozás – mondja Kusper Gábor. A projekt szakmai vezetője szerint sokak elkezdik, de nem tudják befejezni, nekik szeretnének segítséget nyújtani ezzel az új, online informatikai egyetemmel.

Rajtuk kívül más karon tanuló egyetemisták, középiskolások, hátrányos helyzetű fiatalok és munka mellett tanulni vágyók is felvehetik a kurzusokat. A novemberig tartó, 600 millió forintos programot az Európai Unió és a magyar állam is támogatja.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat