2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
Tavasszal már az új telephelyén kezdi meg a gyártást az Ongropack
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2017. november 23. 10:17
|
frissítve: 2017. november 25. 08:09
Jövő tavasszal megkezdik a termelést az Ongropack Kft. Miskolc határában felépülő új telephelyén. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat egy év múlva már közel 300 embert fog foglalkoztatni. A beruházás Miskolc és Borsod megye szempontjából is fontos, hiszen tovább javul a gazdasági teljesítmény, nő a foglalkoztatás.

A minőségi PVC-termékeket – kemény lemezeket, nyújtható fóliákat, és a folpackot – gyártó Ongropack Kft. 1993 októberében alakult a BorsodChem Zrt. leányvállalataként. Sikeres kivásárlását követően, 2009-ben magyar tulajdonú céggé alakult és dinamikus növekedésnek indult mind a hazai, mind az export piacokon. Mint Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa a Miskolc Televíziónak elmondta, néhány évvel ezelőtt úgy ítélték meg, hogy a korábbi telephelyüket kinőtték, ezért újat kerestek, és Szirmabesenyő és Miskolc között találtak is egy arra alkalmas területet. A tervezést 4-5 évvel ezelőtt kezdték meg, a kivitelezési szerződést tavaly novemberben írták alá.

ongropack_gyarlatogatas_171122_7.jpg

– Ma elmondhatjuk, hogy egy év után olyan állapotában van a beruházás, ahogy a kivitelező azt vállalta. A használatba vételi engedélyeket a létesítmények nagy részére egy hónapon belül megkapjuk – tudatta Kovács F. László.

A vállalat három lábon áll: mind az élelmiszer- és a gyógyszeripar, mind az építőipar használja a PVC-bázisú termékeiket. Ma már 13-14 milliárd forintos árbevétele van a cégnek évente, és közel 250 főt foglalkoztat.

ongropack_gyarlatogatas_171122_2.jpg

– A terveink szerint jövő év végén már megközelítőleg 280-290 munkatársunk lesz. A csarnokok márciusra teljesen elkészülnek, ekkorra várható a gyárátadó ünnepség, de már januárban elkezdjük beszerelni a gépeket – sorolta a tulajdonos, akitől megtudtuk azt is, hogy a teljes fejlesztési költség több mint 8 milliárd forint, ezt saját erőből, illetve bankhitelből fedezik, de az állam is mintegy 1 milliárddal támogatja az új telephely létrejöttét.

ongropack_gyarlatogatas_171122_6.jpg

Az újabb beruházás Miskolc és térsége, de egész Borsod megye szempontjából fontos – hangoztatta Csöbör Katalin, a körzet országgyűlési képviselője, aki szerdai üzemlátogatása során a beruházás aktuális állásáról és a jövőbeni fejlesztésekről is érdeklődött.

ongropack_gyarlatogatas_171122_5.jpg

– Szeptembertől ez már az ötödik nagy beruházás, amit bejelenthetünk a választókerületben; mindegyik beruházásnak nagyon örülünk, a 100 százalékban magyar tulajdonú cég letelepedésére pedig igazán büszkék vagyunk. Az Ongropack a nemzetközi versenyben is megállja a helyét, és lám, még bővíteni is tud, újabb munkahelyeket hoz létre – mutatott rá a politikus, hozzátéve: a munkahelyek létrehozásával, a megélhetésük biztosításával „biztonságban tudhatjuk családjainkat”.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat