2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Te hogy ünnepled a húsvétot? Miskolciakat kérdeztünk
minap.hu
|
2017. április 17. 11:05
|
frissítve: 2017. április 18. 18:24
A húsvéti hagyományok ma is velünk élnek, kisebb-nagyobb mértékben, de valamennyire mindenki igyekszik a szokásokon keresztül elővarázsolni az ünnep hangulatát. Fiatal és idősebb miskolciakat kérdeztünk: ők hogyan ünnepelnek?

img_8533_szeszak_adam_custom.jpg

Szeszák Ádám (24) Mi lélekben is készülünk az ünnepekre. Régebben sokat jártunk locsolkodni, most már csak inkább a rokonokat látogatjuk meg. Sajnos ma már a locsolkodás is a pénzről szól inkább és nem az együttlétről, a közösen eltöltött időről.

 

 

 

Lehóczki Fanni (15) Mi húsvétkor elmegyünk templomba szüleimmel, nagyszüleimmel. Régebben mi

img_8505_lehoczki_fanni_custom.jpg

is festettünk tojásokat, készültünk az ünnepekre, ma már inkább elmegyünk valahova ebédelni. Tehát nem annyira ünnepeljük, számítok néhány locsolóra, de csak családon belül.

 

 

img_8583_vadasz_gyula_custom.jpg

Vadász Gyula (60) Ma is hagyományosan kölnivel és verssel locsolkodom. Van pár locsolóvers a tarsolyomban, és amelyik épp eszembe jut, azt sütöm el. Sajnos egyre kevesebben járnak manapság locsolkodni, nem úgy, mint a régi időkben.  Inkább csak a szűk családi körben lévő hölgyeket látogatom meg és ilyenkor jókat beszélgetünk.

 

 

Himics Zsanett (27) Sütés, főzéssel készülünk az

img_8543_himics_zsanett_custom.jpg

ünnepekre, most hogy megszületett a kisfiam egyre több a színes dekoráció is az otthonunkban. Eddig nem volt nálam olyan nagy ünnep a húsvét, bár családon belül mindig tartottuk a hagyományokat. Én is szeretném ezt tovább adni a kisfiamnak.

 

 

img_8503_laszlo_laura_custom.jpg

László Laura (15) Anyukám nagyon készül az ünnepre, húsvéti reggelit, ebédet, hidegtálat készít és hímes tojásokat is.  Amikor kisebb voltam én is festettem, de ma már nem annyira. Nincs jó kézügyességem, úgyhogy most már csak csoki tojásokat adok a locsolóknak – barátoknak, családtagoknak. 

 

 

Balog Bianka (15) A mi családunkban sok fiú van, úgyhogy nálunk sokan járnak locsolkodni. A

img_8521_balog_bianka_custom.jpg

kölnit nem nagyon szeretem, mert nagyon sokáig nem megy el az illata. Ilyenkor mi is sok időt töltünk a szabadban: sétálunk, kirándulunk.

 

 

img_8525_kollar_rita_custom.jpg

Kollár Rita (16) Ilyenkor a család nálunk összejön a nagyszülőknél, régen a volt osztályomból is jöttek sokan locsolkodni, meg a szomszédok is, mivel Sajóvámoson ahol lakom, még van hagyománya a locsolkodásnak.  Anyukám mindig szokott tojást festeni, én már nem annyira, néha azért még besegítek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat