2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
Te hogy ünnepled a karácsonyt? Miskolciakat kérdeztünk
minap.hu
|
2017. december 24. 14:29
|
frissítve: 2017. december 27. 19:15
Szenteste napján még nagy a sürgés-forgás a boltokban, az utcákon. Mindig vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják, az ajándék- vagy a fenyővásárlást, az ünnepi kellékek beszerzését. Mások egyszerűen csak ünnepi hangulatot "gyűjtenek". Miskolciakat kérdeztünk karácsonyi szokásaikról.

torokis.jpg

Törő Zsófia (11) tanuló: Karácsonykor az egész lakást kidekoráljuk, feldíszítünk mindent, a karácsonyfát a legjobban. Minden évben igyekszem saját kezűleg készíteni ajándékot az egész családnak, bár elég sokan vannak, így ez kicsit nehéz, de minden évben csinálok nekik valami kis apróságot. 24-én mindig otthon vagyunk, a szűk család, aztán 25-én átmegyünk a rokonokhoz, és végigjárunk mindenkit.

 

Labant Áron (12) tanuló: Próbálunk ilyenkor sokkal jobban figyelni egymásra, még inkább kimutatjuk a karácsonyi

labantkis.jpg

időszakban az egymás iránti szeretetünket, az egész házat feldíszítjük. Én nem igazán szoktam kézzel készített ajándékot adni, mert nem vagyok valami ügyes kézműves, inkább írok egy-egy verset, és próbálok minél több szeretetet adni másoknak karácsonykor.

 

parzignatkis.jpg

Parzignát Gábor (30) biztonsági őr: Van négy gyermekem, így mi velük együtt készülünk a karácsonyra. Ők a legizgatottabbak, már nagyon várják, hogy együtt díszítsük fel a fát. 24-én napközben a feleségem főz, utána jön az ajándékozás. Este elmegyünk a szüleimhez, hogy ott folytassuk tovább a karácsonyozást. Családi hagyomány, hogy 26-án az egész család elmegy a szülőkhöz, és együtt töltjük az egész napot. A gyerekeim nem írnak kívánságlistát a Jézuskának, hanem elmondják nekünk, hogy mit szeretnének: aztán általában meg is szokták kapni.

 

bordaskis.jpg

Bordás Vivien (26) írnok: Bevásárolunk, megvesszük az ajándékokat. Szenteste először az én szüleimhez megyünk, utána pedig a barátom szüleinél vacsorázunk. Anyukámnál és az anyósjelöltemnél már nagy a sürgésforgás, nálunk is nagy karácsonyra hangolódás. Pénteken már nem dolgoztam, akkor már készültem a 24-ei vacsorára. Utána pedig jöhet a pihenés az év hátralévő részében.

 

 

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat