2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
A tejút és a varázspatkó kiválósági díjat kapott
MTI
|
2018. február 11. 22:02
|
frissítve: 2018. február 12. 18:48
Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje egy kaliforniai online filmfesztiválon, a székelyudvarhelyi csapat Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként került a díjazottak közé - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

mese.jpg

Fazekas Szabolcs projektvezető, akit Székelyudvarhelyen kérdeztek, a műsorban elmondta: A tejút és a varázspatkó című rajzfilm kapta az elismerést, amelyet hamarosan vetít a közszolgálati televízió. Közölte: hét éve kezdtek rajzfilmeket készíteni, az elsőn öt évig dolgoztak, és három éve indították el stúdiójukat a városban.

Hangsúlyozta: tíz éve, a projekt indulásakor az volt a cél, hogy mutassák meg a székelyföldi kultúrát, és nemcsak az anyaországi magyar gyerekeknek, hanem a világnak. Szólt arról is, hogy kibővítik a legendáriumot a Kárpát-medencére, elkészült a kárpátaljai legendárium, összerakták a délvidékit, jelenleg dolgoznak a felvidékin.

mese_2.jpg

Fazekas Szabolcs úgy fogalmazott: bízik benne, hogy hamarosan a magyar gyerekek egységesen láthatják szülőföldjük legendáriumát. A Székelyföldi Legendárium 2008-ban indult civil kezdeményezésként, azzal a céllal, hogy összegyűjtse és a gyerekeknek szerethető módon adja át Székelyföld szellemi kulturális örökségét, mondáit és legendáit – olvasható a program honlapján.

A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diego La Jolla kerületében. A nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és –sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentumfilmekkel, illetve animációs filmekkel.

A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, A tejút és a varázspatkó (r.: Barabás Árpád) című rajzfilmjét, amellyel elnyerte a kiválósági díjat (Award of Excellence).

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat