2018. július 20. Illés
Miskolc
15°C / 24°C
Termelői nap Miskolcon az ébredő természet jegyében
minap.hu
|
2018. április 15. 14:37
|
frissítve: 2018. április 18. 10:10
Ébredő természet címmel rendeztek tavaszköszöntő termelői napot az Erzsébet téren, ahol színes programokkal várta az érdeklőket a Miskolci Balett is.

Az április termelői piacon Ébredő természet címmel, a kertészkedők napját szervezte meg az Ökológiai Intézet Alapítvány, az Öko Kertész Klub tagjai pedig városi mag, palánta és dugvány börzével várták a kertbarátokat.

termeloi_nap_180415ml_17.jpg

A magfogás tudományára és a tájfajták fontosságára a Magház Hálózat hívta fel a figyelmet annak érdekében is, hogy jövőre minél szélesebb választékot kínálhassanak a kertbarátok a börzéken. A Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát Kör pedig ültetési és magvetési tanácsokkal látta el a kertészkedőket. Magfogási praktikum című kiadványuk is elérhető volt a helyszínen.

termeloi_nap_180415ml_29.jpg

A házi komposztálás ismeretébe és gyakorlatába a Zöld Kapcsolat Egyesület vezette be a kertbarátokat. Gilisztákkal a jobb komposztokért, Komposztálj a természettel! Ismeretterjesztő játékokat rendezett családoknak az Ökológiai Intézet Alapítvány.

termeloi_nap_180415ml_31.jpg

Óriás társas, puzzle, magteszt, memori várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. Mi több, ezúttal szelfizhettünk is egyet, a lillafüredi Pele lakjában oly’ sokat kertészkedő szalmakalapos polihisztorunkkal, „Herman Ottóval”. A legaktívabb látogatók, akik legalább 3 féle tevékenységbe aktívan bekapcsolódtak, pontgyűjtő lapjaikkal óránként sorsoláson vettek részt. Kerti eszközöket, magvakat nyerhettek a legszerencsésebbek.

Délelőtt 10 és 11 óra között színes programokkal várta az érdeklőket a Miskolci Balett is az Erzsébet téren. A színpadon részleteket láthatott a nagyérdemű a Horizont Fesztiválra készülő új bemutatóból, a Julie kisasszonyból, amit Velkei László rendez a miskolci táncosokkal.

termeloi_nap_180415ml_10.jpg

A produkció után tavaszi sárkányröptetésre hívták a bátor jelentkezőket. A legügyesebb próbálkozó ajándék páros belépővel gazdagodott a fesztivál egyik előadására.

termeloi_nap_180415ml_21.jpg

Ne feledjék: Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban április 24-28. között.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat