2018. október 15. Teréz
Miskolc
-°C / -°C
A thai boksz igazi mestereitől tanulhattak egy miskolci edzőteremben
minap.hu
|
2018. június 13. 14:57
|
frissítve: 2018. június 14. 08:54
Miskolcon, egy országos road show részeként, igazi thaiföldi mesterek tartottak bemutató edzést haladóknak és oktatóknak szerda délelőtt. A Vita Gym edzőtermében járt a magyarországi thai nagykövetség által szervezett muay thay szeminárium.

Thaiföld magyarországi nagykövete köszöntő szavai után, három tradicionális thai mester irányításával kezdődött az oktatás, a muay thay oktatása szempontjából régióközpontnak számító miskolci Vita Gym termében. A rendezvény kiemelt célja, hogy minél több fiatalhoz eljusson a thai boksz, ami tiszteletre és alázatra is tanítja sportolóit. A Budapesten kezdődött országjáró útjuk Miskolc után Monoron, majd Győrben folytatódik, a nagykövetség és a Thai Boksz Akadémia közös szervezésében.

thai_nagykovet_edzes_180613ml_31.jpg

Thaiföld magyarországi nagykövete, H. E. Jakkrit Srivali úgy fogalmazott: egészen felemelő érzés azt tapasztalni, hogy Miskolc városában is így, ilyen szeretettel fogadják és űzik a thai bokszot. – Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok érdeklődővel találkozunk majd – fogalmazott, majd kiemelte: ez nagyon nagy eredmény.

thai_nagykovet_edzes_180613ml_28.jpg

–Nagyon sok mentális pluszt kapunk tőlük, a sporton, a fizikális mozgáson túl, ami nagyon fontos a muay thay sportolók életében – ezt már Czinke Gábor, a Thai Box Akadémia vezetőedzője húzta alá. Mint hangsúlyozta, beszéltek vallásról, az ő szokásaikról, arról, hogyan edzenek, és hogyan élnek Thaiföldön.

thai_nagykovet_edzes_180613ml_23.jpg

A Vita Gym vezetőedzője, Jászkai Krisztián úgy fogalmazott: örömteli, hogy Miskolcra is eljutott a szeminárium. Hozzátette, egy picit másképpen dolgoztak, több edző volt jelen és a versenyzők is haladó szinten álltak. – Próbálunk tanulni és ellesni mindent – tette hozzá.

thai_nagykovet_edzes_180613ml_11.jpg

Az érintettek egybehangzó véleménye szerint a road show egy magasabb szintre emeli a fejlődő hazai muay thayt és annak miskolci képviselőit.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat