2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Több helyen is felújították a patakmedreket Miskolcon
minap.hu
|
2017. november 10. 11:36
|
frissítve: 2017. november 11. 19:04
Az elmúlt időszak erősen csapadékos időjárása Miskolc több pontján megrongálta a felszíni vízelvezető rendszert. Az érintett területeken élők biztonsága és értékeinek megőrzése érdekében a Miskolci Városgazda NKft. megtette a szükséges, kárelhárítással kapcsolatos intézkedéseket.

szinva-meder-elotte.jpg

A társaság vízkár-elhárítási munkát végzett az Üllő utca–Verseny utca között található övárok rekonstrukciójával, a Szinva patak Tímármalom utcai rézsűbeszakadásának megszüntetésével, illetve a Pece patak Árok utcai szakaszának mederburkolat-rekonstrukciójával. Az október 3-31. között elvégzett munkák összértéke több mint bruttó 9,5 millió forint volt.

 

szinva-meder-utana.jpg

A Szinva-patak mederburkolatának rekonstrukciója a Tímármalom utcánál

A Szinva-pataknak a Tímármalom utca vonalában található mederszelvényében a levonuló árhullámok hatására megbomlott a mederfenék és a mederburkolat. Amennyiben nem történik meg a helyreállítás, úgy a későbbi árhullámok újabb mederbeszakadásokat okoztak volna, ami már a Kiss Ernő utcát is veszélyezteti. A mederburkolat és mederrézsű helyreállítása betonba rakott fagyálló terméskő burkolat kiépítésével készült el 368 négyzetméteren, bruttó 8 millió forint költséggel.

pece-patak-elotte.jpg

A levonuló árhullámok hatására az Árok utca és a Pece patak III. ágának zártszelvénye közötti szakaszon megcsúszott a burkolt mederfenék és a mederrézsű beomlott. Amennyiben nem állítják helyre a mederburkolatot, a későbbi árhullámok újabb mederbeszakadást okoztak volna, ami árvízi helyzetet idézhetne elő. 

 

 

 

pece-patak-utana.jpg

A Pece patak III. ág mederburkolatának helyreállítása

A mederburkolat és a mederrézsű helyreállítása betonba rakott mederburkoló elem kiépítésével készült el 160 négyzetméteren, bruttó 1,2 millió forint bekerülési költséggel.

 

 

 

 

 

 

 

 

tatar-arok-elotte.jpg

A Verseny utca és az Üllő utca közötti domboldalról lefolyó csapadékvizet övárok fogja fel és vezeti el a Tatár árokba. Az övárok az elmúlt időszakban teljesen feltöltődött, így funkcióját már nem tudta ellátni: nagyobb esőzések idején a csapadékvíz közvetlenül a közelben lévő lakóingatlanokra folyt, elöntéseket okozott.

tatar-arok-utana.jpg

Az Üllő utca és a Verseny utca közötti övárok újraszelvényezése

A helyreállítási munkák az övárok gépi kotrásából és újraszelvényezéséből álltak 280 méter hosszon, bruttó 380 ezer forint bekerülési költséggel.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat