2018. június 21. Alajos, Leila
Miskolc
16°C / 18°C
Több mint félezer kiadványt kínált a magyar stand a Frankfurti Könyvvásáron
mti.hu
|
2017. október 17. 13:18
|
frissítve: 2017. október 17. 13:18
Több mint félezer magyar és idegen nyelvű könyvet, köztük számos német szépirodalmi kiadványt tekinthetett meg a közönség az idén 130 négyzetméteres magyar standon a Frankfurti Könyvvásáron.

A kassáki modernizmus jegyében készült, megújult magyar stand felkeltette a közönség érdeklődését - olvasható a Balassi Intézet keddi közleményében. A vasárnap zárult németországi könyves eseményen a magyar irodalom megjelenését a KKM - Balassi Intézet Publishing Hungary programja, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közösen finanszírozta.

A 2016-ban elhunyt, Németországban méltán híres Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló (Bauchspeicheldrüsentagebuch) című, a Hanser által kiadott kötetéről Jörg Magenau mondta el gondolatait, a műből Carlo Benz színész olvasott fel. A könyvvásár meghívására Bán Zsófia, Nádas Péter és Dalos György is jelen volt Frankfurtban, utóbbi két író megjelent könyvét (Világló részletek/Aufleuchtende Details, Hanser; Az utolsó cár/Der letzte Zar, C. H. Beck) a vásár leglátogatottabb helyszínén (das blaue sofa) mutatták be.

Az Arany János-bicentenárum alkalmából Wilhelm Droste friss fordításában elkészült verseit hallhatták az érdeklődők. A fordítóval Péterfy Gergely író beszélgetett. A standon fellépett a Window zenekar, amely neo soul zenéjével szórakoztatta a közönséget.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat