2018. szeptember 19. Vilhelmina
Miskolc
11°C / 26°C
Több száz köbméter tűzifát osztottak szét Arnóton
Miskolc TV
|
2018. január 10. 22:04
|
frissítve: 2018. január 13. 14:05
Közel tízmillió forint értékben jut szociális tűzifához 500 család Arnóton, Sajókeresztúrban és Szirmabesenyőn. Szerdán, Arnóton kezdődött el a tűzifa kiosztása.

csoborfa2.jpg

A településen háromszáz család részesült háztartásonként 1 köbméter tűzifa támogatásban. A tüzelő – időjárástól függően – egy, két hétig lehet elegendő azoknak, akik anyagi helyzetüknél fogva más módon talán nem tudnák beszerezni a fűtenivalót. Idén, a Belügyminisztérium önkormányzati költségvetési fejezetéből négymilliárd forintot használhatnak fel az önkormányzatok szociális tűzifa vásárlására.

csoborfa1.jpg

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a helyszínen elmondta: minden évben nagy az igény a polgármesterek részéről a Belügyminisztérium támogatásából megvalósuló tűzifa adomány iránt. - Januárban évek óta rendszeresen osztunk tűzifát - Arnóton is – valamint választókerületem azon településein, Szirmabesenyőn, Sajókeresztúron, amelyek lakosságszáma 5000 fő alatti. A kormány jóvoltából jutnak tűzifához a rászorulók – emelte ki a képviselő.

A jogszabály az egyéb okból jogosultak mellett az aktív korúak ellátásában és a lakásfenntartásban részesülők számára is lehetővé teszi ezt a támogatási formát. Üveges István, Arnót polgármestere kiemelte, az önkormányzat ezen felül is próbálja támogatni az itt élőket. – Most mintegy 300 köbméter fát osztunk ki, 4 és fél millió forint értékben. Ebből a közvetlen állami támogatás 3,3 millió forint, a különbözetet önkormányzatunk biztosítja, a szociális segély keret terhére. Közel 300 családon tudunk most ilyen módon segíteni – hangoztatta a polgármester.

csoborfa.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat