2019. február 21. Eleonóra
„Tovább kell folytatnunk a megkezdett utat” – Szécsényi Marianna a Rendészeti Bizottság új elnöke
minap.hu
|
2018. július 10. 15:35
|
frissítve: 2018. július 13. 14:57
Június 18-tól Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő, a korábbi alelnök tölti be a városi Rendészeti Bizottság elnöki posztját, miután Hubay György addigi elnököt országgyűlési képviselővé választották. Interjúnkban az eddigi tapasztalatokról, s a további tervekről, elképzelésekről kérdeztük a város egyik legfontosabb bizottságának új elnökét.

szecsenyi_mariann_180710_ja_13.jpg

Fotók: Juhász Ákos

- Hogyan értékeli a Rendészeti Bizottság eddigi munkáját, mennyire teljesültek a kitűzött célok?

- Úgy gondolom, Hubay György képviselő úr, a korábbi elnök nagyon sikeresen végezte a feladatát, ezt mutatta az a nagy arányú választói bizalom is, amely megnyilvánult iránta az országgyűlési választáson. Én akkor alelnökként vettem részt a munkában, s úgy érzem, komoly tapasztalatokat szereztem. A rendészeti  bizottság - más bizottságokhoz hasonlóan - véleményezési jogkörrel rendelkezik bizonyos ügyekben, emellet közreműködő, kapcsolattartó, koordinátori szerepet is betöltünk. Felelős tevékenységet kell folytatnunk, hiszen azok a közbiztonsággal, rendvédelemmel összefüggő ügyek, amelyekben közreműködünk, nagyon közelről  érintik és érdeklik az embereket, a közvéleményt.

- A Rendészeti Bizottság új elnökeként, melyek a legfontosabb célkitűzései?

- Mindenképpen tovább kell haladnunk a megkezdett úton, hiszen mind az eredmények, mind a lakossági visszajelzések azt igazolják hogy jó irányba tartunk. Ezt általában véve elmondhatjuk a város közbiztonsági, rendészeti intézkedéseiről, de elmondhatjuk a bizottság munkájáról is, amely szoros együttműködében dolgozik a város vezetésével, a rendvédelmi szervekkel. Nagyon fontos, és szinte rendvédelmi politikánk sarkalatos pontjának tekinthető, amt Hubay György képviselő úr szokott mondani. Ő mindig azt hangoztatta, hogy ez nem egy „bent ülős” munkakör. Aki tenni akar a lakók biztonságáért, annak a terepen, az emberek között kell működnie. Felmérni a problémáikat, velük együtt keresni a megoldásokat. Bőven van feladat, haladnunk kell tovább a megkezdett úton, az eddigi erővel és lendülettel.

- Mondana esetleg néhány szót a közeljövő konkrét terveiről?

- Mivel sikeresnek bizonyult a kezdeményezés a rendészeti alközpontok létrehozására - hogy még közelebb kerüljünk a lakossághoz - további alközpontok létesítését javasoltam. Bízom benne, hogy hamarosan, már a nyári szünet után meg tudjuk nyitni az ötödiket is. Kiemelt fontossággal kezeljük a nyomortelep-felszámolások  folytatását, ezen a téren is jelentős eredményeket könyvelhet el a város vezetése. Rendszeresen egyeztetünk Nagy Ákossal, aki polgármesteri megbízottként koordinálja a telepfelszámolásokat. Kijelenthetem, hogy nagyon hatékonyan tudunk együttműködni, a felszámolások ütemezésében és gyakorlati megvalósításában is. Mint ismert, napirenden van a városi térfigyelő kamerahálózat jelentős, nagy arányú bővítése. Az új kamerák beüzemelése és működtetése kiemelt fontosságú a bizottság munkájában,  bizottsági elnökként személy szerint is fontos szerepet fogok betölteni ennek koordinálásában.

Nem

Olvasnivaló