2018. november 20. Jolán
Új gépsor a 20 éves Mályi Glassnál
Miskolc TV
|
2016. május 27. 21:18
|
frissítve: 2016. május 30. 11:31
További gépesítést és egy új csarnok építését is tervezi a Mályi Glass. Erről az üvegfeldolgozással foglalkozó cég vezetője beszélt egy új gépsor avatásán.

 rendezvényen Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a hazai gazdaság állapota kapcsán hangsúlyozta: a két és fél százalékos gazdasági növekedés továbbra is tarható.

Óriás méretű, többméteres üvegek érkeznek a vágópadra. A Mályiban működő gyárban a nyers lapokat tovább alakítják. Egyebek mellett hőszigetelt és biztonsági üvegszerkezeteket gyártanak.  A többrétegű üveget pedig gázzal töltik, mossák, lezárják, ez kerül majd később a keretbe.

malyi_glass_160526ml_19.jpg

Átlagosan percenként egy darab hőszigetelt üveget gyártanak. A cég termékeivel számtalan ismert hazai épületben találkozhatunk. Az itt készült üveg került például az A38 Hajó nevű szórakozóhelyre, egy miskolci bank épületébe vagy a Diósgyőri Gimnáziumba.

malyi_glass_160526ml_51.jpg

Az üzemben 63-an dolgoznak és olyan különleges terméket is előállítanak, mint a folyékony kristályos, sötétíthető vagy a beépített-reluxás üveg. A külföldi piacra is szállító üvegfeldolgozó most új gépsort avatott, a cég vezetője pedig további fejlesztéseket tervez.

Az emberek jobban éljenek és kevesebben menjenek külföldre, ezt segítik az ilyen cégek is - erről Tállai András beszélt a gépsor átadásán. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a növekedési hitelprogram nagy segítséget jelentett a hazai cégeknek, a gazdasági növekedés mértéke pedig továbbra is fenntartható.

"Igaz a gazdasági növekedés 0.9% lett mindössze, emellett a gazdaság összes makromutatói azt jelzik, ez egy átmeneti negyedév volt. Várhatóan a 2.5%-os növekedési adatot semmi nem fogja majd hátráltatni. - mondta Tállai András , a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Az új gépsorral az üvegfeldolgozó Mályi Glass egy a céggel majdnem egyidős, 20 éves berendezést cserélt le. A 120 millió forint értékű beruházás csaknem felét, egy uniós pályázatból finanszírozták.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat