2018. június 22. Paulina
Miskolc
13°C / 16°C
Új terepjárót kaptak a várostól a miskolci rendőrök (Képgalériával!)
minap.hu
|
2017. szeptember 18. 16:51
|
frissítve: 2017. szeptember 21. 06:51
Egy új terepjárót adott át hétfőn délután Kriza Ákos polgármester Miskolc önkormányzata nevében, a városi rendőrkapitányságnak. Miskolc vezetése ezzel is segíteni kívánja a hatóság közrend, közbiztonság érdekében végzett munkáját.

Kriza Ákos az átadásnál egyebek mellett kiemelte: az elmúlt években kiváló együttműködés alakult ki a rendőrség, a közterület felügyelet, és a többi hatósági szerv között, amelyek Miskolc biztonságosabbá tételén dolgoznak.

rendorseg_terepjaro_170918ml_23.jpg

– Fokozatosan emeltük a város költségvetésében a közbiztonság erősítésére fordított összeget – hangsúlyozta Miskolc polgármestere. – 350 millió forintról indultunk 2010-ben, és most már éves szinten az egymiliárdot is eléri a közbiztonság támogatására, erősítésére fordított összeg – tette hozzá.

rendorseg_terepjaro_170918ml_12.jpg

Mint elhangzott, a terepjárónak köszönhetően sokkal hatékonyabban tudják majd feladatukat teljesíteni a külterületeken a rendőrség munkatársai, ezzel a járművel a nehezebben megközelíthető helyekre is könnyebben el tudnak jutni. – Ez is egy újabb lépés annak a biztonságos Miskolcnak a kialakításában, amelyet célul tűztünk ki – zárta beszédét Kriza Ákos.

rendorseg_terepjaro_170918ml_8.jpg

Bogyay Ferenc, városi rendőrkapitány érdeklődésünkre elmondta, a terepjáró segítségével most már arra is lehetőség nyílik, hogy együtt mozgathassák a kutyás csoportjukat. Annyi erre alkalmas járművel ugyanis nem rendelkezik a Miskolci Rendőrkapitányság, hogy minden kutyát külön tudjanak szállítani, ezzel a terepjáróval viszont megvalósulhat a kutyák együtt-mozgatása.

rendorseg_terepjaro_170918ml_22.jpg

A gépjármű kulcsának átadását követően, a kutyás csoport hétfőn délután el is indult első bevetésére az új terepjáróval.

rendorseg_terepjaro_170918ml_20.jpg

A gépjármű átadásánál jelen volt Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány, Kiss János alpolgármester, valamint Hubay György, a városi Rendészeti Bizottság elnöke is. Az új Isuzu Pickup terepjáró, amely ezentúl a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és bűnüldözési munkáját segíti, 8,3 millió forintba került.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat