2018. augusztus 14. Marcell
Miskolc
14°C / 29°C
Ütötték, rúgták a sértetteket, egyikük látását is örökre elvesztette
police.hu
|
2018. február 09. 15:34
|
frissítve: 2018. február 10. 21:55
Két gyanúsított férfival szemben előzetes letartóztatást, egy további gyanúsított esetében házi őrizetet rendelt el a Miskolci Járásbíróság egy utcai támadás miatt indult büntetőügyben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított és további egy társuk február 3-án éjfél körül Miskolcon, a Nagyváthy utcán találkoztak a három sértett férfival. Utánuk mentek, a fiatalkorú gyanúsított hátulról fejbe ütötte az egyik sértettet, aki azonnal eszméletét vesztette. Ekkor a gyanúsítottak valamennyien a másik sértettre támadtak, ütötték, rúgták a földön fekvő férfit. Végül az eszméletlen társa mellett térdelő harmadik sértett ellen fordultak, akinek fejére, felső testére rúgásokat, ökölcsapásokat mértek. A sértettek zúzódásokat szenvedtek, az egyikük látását is elvesztette.

A gyanúsítottakkal szemben testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmények akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők, ezért mindhárom gyanúsított esetében fennáll szökés, elrejtőzés veszélye. Ennek megelőzése érdekében a bíróság döntése szerint a gyanúsítottak szabad mozgásának korlátozása indokolt.

A bíróság a büntetlen előéletű II. r. gyanúsított házi őrizetét rendelte el. A gyanúsított a házi őrizet tartama alatt a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatja el, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, előzetes letartóztatásba kerülhet.

A bíróság indokolása szerint a büntetett előéletű további két gyanúsítottnál a szökésen kívül fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményt követnének el, ezért esetükben szigorúbb intézkedés, előzetes letartóztatás szükséges.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat