2018. szeptember 20. Friderika
Miskolc
13°C / 26°C
Vasárnap jön a XVI. Miskolci Barátság Maraton
Miskolc TV
|
2017. október 11. 16:20
|
frissítve: 2017. október 13. 09:34
Október 15-én, vasárnap ismét Barátság Maraton indul, a rendszeres testmozgás és az őszinte barátság népszerűsítése céljából. A futóverseny útvonala ezúttal is számos látványosságot ígér. A résztvevők a város legszebb pontjain futnak majd.

A városi futófesztivál 16 évvel ezelőtt indult, idősebb Szűcs István emlékére. Hatalmas érdeklődésnek örvend a verseny, így az idei nevezés határdejét meg is kellett hosszabbítani. Idén is lesznek külföldi résztvevők: brazil, japán és szlovák versenyzők is képviseltetik majd magukat.

baratsag_maraton_161016ml_06.jpg

Képek a tavalyi versenyről

– Tavaly azt tudni kell, hogy reggel 6-tól este 6-ig szakadt az eső – fogalmazott Szűcs István, a Barátság Marathon ötletgazdája –, és még így is voltunk ezren. Én azt gondolom, hogy ha idén hasonló idő lesz, mint most – márpedig az előrejelzések azt mutatják, hogy egész jó időnk lesz –, akkor ezt a számot nyugodtan el fogjuk tudni érni.

A verseny célja az egészség megőrzését szolgáló rendszeres testmozgás és az egymást segítő, őszinte barátság fontosságának hirdetése. Fókuszban áll továbbá Miskolc nevezetességeinek bemutatása, illetve a megyeszékhely erősítése a hazai és a nemzetközi maratoni futóversenyek helyszínei között.

baratsag_maraton_161016ml_51.jpg

– Igyekszünk megmutatni azokat a részeket a városból, amelyeket érdemes látni – mondta Katona Ferenc, a Bartáság Marathon Szervező Bizottság elnöke –, és remélem, hogy az 5300 méteres köröknél lehetőségük lesz majd a résztvevőknek a környezetet is megtekinteni, nemcsak a futó útvonalat. 

A programnak idén is rengeteg támogatója van. Városvezetők, közéleti személyek, de cégek és önkéntesek is segítik a szervezők munkáját. A 16. Barátság Maraton vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik. A Generali Aréna elől 4 egyéni és egy váltó félmaraton indul, de futhatnak az óvodások és a diákok is. A maraton miatt a belvárosban forgalomkorlátozások lesznek, emiatt mindenki megértését kérik a szervezők. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat