2018. július 17. Endre, Elek
Miskolc
13°C / 27°C
Véres hurka, májas hurka... és a többi, a Csabai disznótoroson!
minap.hu
|
2017. február 11. 16:42
|
frissítve: 2017. február 13. 18:09
Hagyományos disznóvágás – és persze az ilyenkor szokásos, finom falatok - részesei lehettek az érdeklődők a Gárdonyi Géza Művelődési Ház szombati, Csabai disznótoros elnevezésű rendezvényén, ahol zenés mulatságban sem volt hiány.

A szúrópálinka elfogyasztása után, a böllér minden részét bemutatta egy hagyományos disznóvágásnak, a szalmával perzseléstől a teljes feldolgozásig.  Volt hurkatöltő verseny, disznótoros totó, gasztronómiai bemutató, és persze disznótoros étkek - hagymás sült vér, hurka, kolbász, pecsenyék, párolt káposzta – minden mennyiségben.

csabai_disznotoros_170211_ja_11.jpg

A talpalávalót Boncsér Gábor és Jeczenyik Sándor húzta, voltak magyar nóták Gáspár Anni és Jóna László előadásában, fellépett az Avas Néptáncegyüttes, Charlie, a Brass Dance fúvós zenekar, és az operett – slágerek sem hiányoztak, Eperjesi Erika valamint Kriston Milán ének- és színművészek előadásában. Igazi hagyományos, zenés közösségi mulatságra invitálták tehát az érdeklődőket a rendezvény házigazdái, Kiss Ákosné Gonda Erika intézményvezető és Barta Gábor önkormányzati képviselő.

csabai_disznotoros_170211_ja_17.jpg

A rendezvény fővédnöke Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere volt, a vendégeket Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntötte.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat