2019. február 18. Bernadett
Vízilabda-fieszta Miskolcon nyáron is!
Juhász István/Kujan István
|
2017. május 30. 11:30
|
frissítve: 2017. június 01. 11:38
Nemzetközi kupában is megméretteti magát a bajnokságban az ötödik helyet megszerző MVLC csapata. A kispadra visszatérő Sike József vezetőedző erősebb kerettel készülhet az Európa kupára. Megtudtuk, hogy még a nyár folyamán találkozhatunk a női vízilabda-válogatottal is: a vb előtt egy bombaerős tornát rendeznek Miskolctapolcán!

Mint ismert, sporttörténeti tettet hajtott végre a miskolci vízilabda klub azzal, hogy a BVSC-t legyőzve megszerezte a bajnokságban az ötödik helyet, ezzel története során először indulhat nemzetközi kupában.

bachner_andras.jpg

– Nagyon nehéz bekerülni a magyar bajnokság elitjébe – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak nemrégiben Bachner András. A klubelnök röviden megjegyezte, hogy voltak, akik nehezen tudták megemészteni az év során az ambiciózus miskolci célkitűzéseket, ez pedig közrejátszott abban, hogy Sike József vezetőedző egészségének megőrzése érdekében felállt a kispadról az ötödik helyről döntő párharc lezárását követően.

– Egy őszinte, érzékeny embert ismertem meg a személyében, reméltem, hogy átgondolja a döntését. Örülök a döntésének, hogy nem akarja abbahagyni a Miskolcon megkezdett munkát, építkezést – fogalmazott a klubvezető.

mvlc_vasas_170415ml_51_custom.jpg

Így tehát a csapatot az ötödik helyig vezető Sike József marad az MVLC-nél, és ő vezetheti a pólósainkat a nemzetközi kupában. A gárdát a rá váró kihívásoknak megfelelően igyekeztek is megerősíteni. Négy játékost máris igazoltak: Sasa Misic mellé egy másik fiatal centert Szegedről, Sánta Dánielt, aki a klubvezető elmondása szerint egy ambiciózus, nagyon jó szellemiségű srác. Berta Józsefet szintén sikerült Miskolcra csábítani, őt már korábban is meg akarták szerezni, most sikerült is. Az OSC-től érkezik Nagy Ádám ifjúsági világbajnok, aki már a felnőtt válogatott keretének is tagja. Dőry Farkast a Ferencvárostól szerezték meg, Bachner András véleménye szerint nagyon tehetséges balkezes játékos, akinek irtózatos lövései vannak. Egy játékossal még tárgyalnak a klubvezető elmondása szerint, ő szintén nagy erősítés lehet a miskolci csapat számára.

– A nemzetközi kupaindulásnak nyilvánvalóan vannak költségvonzatai, gondoljunk akár csak arra, hogy tornákon kell részt vennünk, hogy megtapasztalják a játékosaink a nemzetközi játékvezetést, az európai csapatok játékmodorát, stílusát. Nem szeretnénk, ha meglepetések érnének minket az első mérkőzéseken – húzta alá Bachner András.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_37.jpg

Tavaly a férfi válogatott brazilok elleni mérkőzésére is teljesen megtelt a Miskolctapolcai Strandfürdő. Fotó: Végh Csaba

A miskolci klubvezető elmondta még, hogy július 6-8. között Miskolctapolca ad otthont a Vodafone kupának, ahol a világbajnokság előtt két héttel az ausztrál, az amerikai és az új-zélandi válogatottal mérkőzik meg a magyar női válogatottunk.

– A vb előtt egy kőkemény tornára van kilátás, igazi attrakciója lesz ez újfent Miskolctapolcának – hangsúlyozta.

A női torna előtt, június közepén a Horkai György vezette juniorválogatott kezdi meg edzőtáborát nálunk. Ők is a korosztályos világbajnokságukra készülnek, soraikban három tehetséges miskolci fiatallal.

Nem

Olvasnivaló