2019. február 21. Eleonóra
Vöröskeresztesek „lepik el” Miskolcot szeptemberben
minap.hu
|
2018. július 11. 12:31
|
frissítve: 2018. július 13. 10:56
Vérző, ájult emberekre számíthatnak Miskolc utcáin a járókelők szeptember 8-án. A valóságosnak tűnő, szimulált baleseteket képzett imitátorok játsszák el, akiknek a sérüléseit az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntősei látják majd el. A vetélkedő 1971-es indulása óta, ez a miskolci lesz a 47-edik.

A szeptember 7. és 9. között zajló eseménynek több mint 600 résztvevője lesz, akik a belvárosban felállított 21 verseny- és pihenőpont között mozognak majd. A megmérettetés különlegessége, hogy a baleseti szituációk többsége a nyílt utcán zajlik, a sérülteket a miskolciak szeme láttára látják majd el a megyei elődöntőkben legjobbnak bizonyuló általános és középiskolás, valamint felnőtt csapatok. A pihenőpontokon pedig a megye kiemelkedő cégei, intézményei mutatkoznak be interaktív feladatok formájában.

voroskereszt_elsosegely_nyujto_verseny1.jpg

Forrás: sonline.hu

A rangos verseny megszervezésének lehetőségét pályázaton nyerte el a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. A főigazgatói döntést Grubert Roland megyei igazgató örömmel fogadta: „Bízunk benne, hogy az Országos Elsősegélynyújtó Versenyek sorában kimagasló színvonalú vetélkedő lesz a miskolci: a résztvevők pozitív élményekkel gazdagodva viszik hírét a városnak és az eseménynek egyaránt, a járókelők pedig élvezni fogják az utcán zajló látványos és szemléletes bemutatókat – miközben biztonságérzetük erősödik, látva, hogy a mindennapi hősök köztünk élnek.”

voroskereszt_elsosegely_nyujto_verseny.jpg

Az országos fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola, az MSzC Ferenczi Sándor Szakgimnázium és a Miskolci Egyetem csapata képviseli majd szeptember első hétvégéjén.

Nem

Olvasnivaló