2018. november 15. Albert, Lipót
XIII. Fröccsfesztivál a Kisavason
minap.hu
|
2018. június 14. 12:59
|
frissítve: 2018. június 15. 12:38
Június 22-23-án ismét fesztivál utcává válik a Kisavas Első sor. 28 helyszínen, minőségi borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat.

froccsfesztival_7.jpg

A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál Miskolc város és környéke lakói egyik kedvelt programjának számít. A Miskolc belvárosában található Kisavas történelmi vigalmi negyedében megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt.

A szervezők ígérete szerint a Fröccsfesztivál több, mint a bor és a szóda vidám egymásra találása: a vendégeknek élményt nyújt fesztiválpohárral a kézben fröccsözni, sétálni a nyitott pincék és borpontok között, kóstolni a gasztroműhelyek kínálatát, mindezt élőzenei programokat hallgatva. Az idei évben tovább színesedik az ételkínálat, jelen lesz a Keszegsütő, a Sárga Borház Vendéglő, a Bükki Sajt Manufaktúra, a Borsod Burger és a Leves, valamint a fesztiválutcában található Dűlő és Aranykorona Étterem.

froccsfesztival_2.jpg

A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztiválpoharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri és tokaji pincészetek boraiból a két napra fesztivál utcává váló kisavasi pincesoron. A gyerekek sem maradnak ki a jóból, ők több ponton válogathatnak a szörp fröccsökből.

Az ingyenesen látogatható 2 napos rendezvény mindkét napján élőzenei koncertek várják a fesztiválozókat, idén már 3 színpadon.  A zenei kínálatban a jazz, a folklór, a blues és a rock is megtalálható lesz. A fellépők között lesz az Agyagbanda Együttes, az Ildi Rider City Folk, a Jazz Inside, a Mizrab, a Mintha zenekar, Stefán Tamás akusztik és a KVHáz Együttes.

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület segíti a programok kiegészítésében.

froccsfesztival_1.jpg

Fővédnök: Kriza Ákos Miskolc MJV Polgármestere

Időpont: 2018. június 22-23., péntek és szombat 16 órától 24 óráig

Helyszín: Kisavas Első sor

A rendezvényre a belépés díjtalan, a koncertek ingyenesen látogathatók. Fogyasztás a nyitott pincékben megvásárolható fesztivál poharakban. A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

https://www.facebook.com/miskolcifroccsfesztival/

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat