2018. július 19. Emília
Miskolc
15°C / 25°C
Zápor, zivatar is jöhet vasárnap térségünkben
minap.hu
|
2017. augusztus 20. 08:45
|
frissítve: 2017. augusztus 20. 19:45
Térségünkben többnyire erősen felhős lesz az ég, egyre többfelé kell záporra, zivatarra, később esőre számítani, de a Tiszántúlt csak a nap második felében éri el a csapadék. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatar környezetében akár viharossá fokozódik.

Budapestre, Pest megyére, valamint Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a vasárnap folyamán várható sok eső miatt a meteorológiai szolgálat.

Az érintett területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: napközben a Dunától keletre a csendesebb, tartós eső mellett helyenként dörgés-villámlás (zivatar) előfordulhat. Főként a Duna-Tisza köze északi felén és az Északi-középhegység vidékén várható területi átlagban is jelentősebb mennyiségű csapadék, de lokálisan záporból vagy zivatarból máshol is eshet hasonló mennyiség.

Emellett délután a Tiszántúlon és a főváros tágabb környezetében átmenetileg 60 kilométer/óra körül alakulhatnak a legerősebb széllökések.

idojaras_elorejelzes_idokep1.jpg

Ilyen időnk lesz Miskolcon. Kattintson a nagyobb képért!

Hozzátették továbbá, hogy vasárnap az ország keleti felén is megszűnik a kánikula. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18-25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon azonban még 25 fok fölé melegedhet fel a levegő, amely késő estére 13-19 fok közé hűl le.

felhokep_170820_idokep1.jpg

Felhőkép vasárnap dél után nem sokkal. Jól látszik az esősáv az ország keleti részében. Forrás: Időkép

Az augusztus 20-ai központi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombat délután azt mondta: a nap folyamán a friss információk, meteorológiai előrejelzések alapján döntenek szükséges-e az egyes programok módosítása. Kara Ákos tájékoztatása szerint reggel döntenek arról, hogy a délelőtti vízi és légi parádét milyen módon lehet majd megtartani, szükség esetén egyes programelemek változhatnak. Kara Ákos kifejtette: az esti budapesti tűzijáték tekintetében is kiemelt szempont az időjárás. Az esetleges erős szél, illetve másodfokú (narancs), vagy harmadfokú (piros) riasztás befolyásolhatja a biztonságos lebonyolítást – fejtette ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat